Messiah Hallberg – ”Ett livsverk med humoristisk touch”

Reklam

Hösten 2022 ger sig den prisbelönta och kritikerrosade komikern Messiah Hallberg ut på Sverigeturné med nya standup-showen Messiah Hallberg live – Ett livsverk med humoristisk touch. I den nya showen ligger fokus på de personliga och tuffa insikterna han fick med sig av pandemiåret.

I den nya showen Messiah Hallberg live – Ett livsverk med humoristisk touch utmanar Messiah Hallberg sig själv genom att försöka ta standupshowen till nästa nivå. Det är de egna lärdomarna av pandemiåret som ligger till grund för showen. Med sig har han flera insikter och erfarenheter kring att genomleva pandemi, sorg och ångest utan en naturlig plats att ventilera de känslorna.

– Jag hade ett riktigt tufft år. Förutom pandemin som drabbade världen så drabbades jag av personlig sorg, jag sa upp mig från mitt jobb och la ner min podcast. Det fanns dagar då jag aldrig trodde att jag skulle uppträda igen. Den nya showen tar avstamp i det, säger Messiah Hallberg. Det här kan mycket väl vara det sista jag gör på en standupscen, så jag tänker att det är lika bra att gå ut med en smäll.

Messiah Hallberg är en av landets mest skickliga och uppskattade komiker enligt många kritiker. De tidigare soloshowerna Den missförstådde profeten och Scener ur ett ”äktenskap” har hyllats av både recensenter och publik. 2018 vann han kategorin Årets manliga komiker på Svenska Standupgalan och hans första soloshow finns att se hos Netflix än idag. Messiah Hallbergs förmåga att väva in mörk cynism i vardagsproblem får honom att sticka ut inom svensk standup och gör honom till en av våra mest unika underhållare.

– Jag har gjort två soloshower nu med regelrätt standup. Med den här showen har jag tänkt bryta den mallen, utmana publiken och mig själv, ifrågasätta själva standupen som konstform, säger Messiah Hallberg.

1 oktober 2022 är det premiär för soloshowen Messiah Hallberg Live – Ett livsverk med humoristisk touch i Växjö och därefter väntar stor turné som pågår fram till januari 2023.

Turnéplan för Messiah Hallberg – Ett livsverk med humoristisk touch
1 okt – Växjö, Teatern
2 okt – Göteborg, Lorensbergsteatern
7 okt – Gävle, Teatern
8 okt – Örebro, Hjalmar Bergman Teatern
14 okt – Jönköping, Teatern
15 okt – Lund, Stadsteatern
16 okt – Halmstad, Teatern
21 okt – Linköping, Sagateatern
16 nov – Västerås, Konserthuset
18 nov – Södertälje, Estrad, Södertälje stadsscen
19 nov – Umeå, Väven
20 nov – Örnsköldsvik, Folkan
23 nov – Nyköping, Teatern
24 nov – Kungsbacka, Teatern
25 nov – Borås, Sagateatern
26 nov – Eskilstuna, Royal
27 nov – Uppsala, UKK
1 dec – Malmö, Palladium
2 dec – Ystad, Teatern
3 dec – Kalmar, Teatern
13 jan – Stockholm, Rival
14 jan – Stockholm, Rival