Loreen – ”Sötvattentårar”

Reklam

Att säga att Loreen är en av Sveriges främsta artister är ett solklart understatement. Hennes otroliga förmåga att trollbinda människor, både live och på skiva, är få förunnat och det märktes inte minst under den senaste säsongen av ”Så Mycket Bättre” i höstas. Loreens magiska framträdanden var definitivt en av höjdpunkterna då hon gjorde sina tolkningar på svenska – en hittills outforskad och spännande sida som vi aldrig hade fått se tidigare och som tog alla med storm.

Nu kommer äntligen Loreen med nytt material, singeln ”Sötvattentårar”, som hon har skrivit tillsammans med Petter Tarland och Niclas Carson.

Det är en intim låt där Loreen beskriver hur det känns när man försöker hinna med allt och frustrationen som kommer när man tycker att man inte räcker till. Något som nog de flesta kan känna igen sig i. Men hon ger oss samtidigt hopp, det kommer att bli bättre.

”Jag börjar på nya saker, blir aldrig klar och klagar, svårt och hinna med. Jag låtsas vara stark och modig, men jag vill bara vara svag när ingen ser”

”Svårt att våga känna efter, är alldeles för trött för att sova, Det kommer att bli bättre, för det är bara sötvattentårar. Så våga känna efter, det kanske gör ont men jag lovar, det kommer att bli bättre, för det är bara sötvattentårar”

Det var när Loreen började jobba med tolkningarna till ”Så Mycket Bättre” som hon upptäckte att skriva på svenska gav henne en möjlighet att kunna vara mer direkt och komma närmare sina lyssnare. Inkludering och gemenskap har alltid varit två stora stöttepelare för Loreen och nu blev det ännu lättare att för henne att visa på ett träffsäkert sätt att vad hon ville säga. Den nya singeln är ett tydligt tecken på detta. Texten är naken, ärlig och det går verkligen inte att värja sig.

”Sötvattentårar” är självklart inte det enda på svenska som vi kommer att få höra av Loreen framöver. Just nu sitter hon i studion och skriver för fullt och fler låtar är planerade att släppas under de kommande månaderna.

Tack vare Loreens omisskännliga starka uttryck och röst, texter som griper tag och berör och melodier som fastnar har vi någonting alldeles extra att se fram emot. Tills dess njuter vi av ”Sötvattentårar” på repeat.