Little Lies – ”Swallowed Up In Space”

Reklam

Little Lies är en ny duo med de etablerade musikerna Mikael Nordgren (Tiger Stripes) och Anna Maria Espinosa (Club Killers). Skapat av en stark längtan att få göra musik tillsammans. Idag släpps debutsingeln ’Swallowed Up In Space’.

Vännerna Mikael Nordgren och Anna Maria Espinosa har tillsammans skapat en musikalisk värld som andas klubbmusik och klassisk pop/rock. Musiken har en skvätt retro men samtidigt med en futuristisk touch och med Mikaels produktioner och Anna Marias röst, bryter Little Lies ny mark.

“Jag skrev låtarna till Little Lies med Anna Maria i tanken. Dom är för henne och till henne. ‘Swallowed Up In Space’ skrev jag till Anna Maria när hon gjorde slut med min bästa kompis” – Mikael Nordgren

“Det är så fint att få smycka låtar som är så personliga för mig med min röst, och tillsammans med Mikael leka fram harmonier och nyanser i låtarna” – Anna Maria Espinosa

Namnet Little Lies kommer från en låt av stora inspirationen och gemensamma nämnaren Fleetwood Mac – som även var första konserten som duon såg tillsammans. Andra inspirationer är Warpaint, ABBA, Can, David Bowie, The XX, NEU!, Tame Impala, Chic, King Tubby och Khruangbin men duon har lyckats få fram ett helt eget sound, och svävar gärna fritt mellan genrer.

Techno-producenten Mikael Nordgren har DJ:at sen han var 17 och spelat på klubbar som Berghain/Panorama Bar i Berlin och Ministry Of Sound i London. Han har samarbetat med Kerri Chandler och skrivit musik med Magnus Carlson och Familjen och turnerar jorden runt som Tiger Stripes sedan många år.

Anna Maria Espinosa är en av Sveriges mest etablerade sångerskor och har förutom en egen solokarriär sjungit med bland annat Billy Paul & Kevin Rowland och har sedan hon startade sin karriär sjungit med en stor del av Sveriges artistelit både på scen och skiva.