Code Orange – ”What Is Really Underneath?”

Reklam

Pittsburgh metal/hardcore-bandet Code Orange har släppt ”What Is Really Underneath?”, ett komplementalbum till 2020:s hyllade ”Underneath”. Dels remix, dels soundtrack, ”What Is Really Underneath?” innehåller element från 2020-albumet samtidigt som de gräver djupare ner i ”Underath”-universumet med nya original och tidigare osläppta följeslagare.

Albumet, som producerades av Jami Morgan och Eric ’Shade’ Balderose, släpps nu via Blue Grape Music och avslutar ett kapitel av bandet som såg en Grammy-nominering, banbrytande livestreamframträdanden mitt i pandemin, turnerar med Slipknot, $UICIDEBOY$ och KORN, deras Coachella-debut och mer.

Till albumet hör en kortfilm med samma namn, en fjorton minuter lång, animerad berättelse som ljudsätts av urval från albumet. Med hjälp av Eric ”Shade” Balderose från bandet skapades filmen med Cinema 4D och Octant Render, och den tog mer än 2000 timmar under fyra månader. Filmen följer en Dantanisk berättelse när ”Mudman” (först introducerades i videon till ”The Mud” från deras breakout-album Forever 2017) reser Underneath för att träffa sin skapare i hopp om att han ska bli renad från synd.

Dessutom har bandet skapat ett alternativt verklighetsspel för fans med nylanseringen av whatisreallyunderneath.com. Spelet är helt uppslukande och har en 360-graders design som kan navigeras genom att klicka och dra olika punkter i rummet via mobilen eller skrivbordet. Webbplatsen skickar fans ner i kaninhålet som bara Code Orange kan göra, och erbjuder en labyrint av klickbara, chiffer, spel och påskägg. Rummet designades av Eric ’Shade’ Balderose och Jami Morgan från bandet.