Lisa Peterson (Star Stable) – ”We Will Get There”

Reklam

Häst- och äventyrsspelet Star Stable fortsätter att expandera. Det svenska bolaget är numera även en musikalisk plattform, och fungerar som skivbolag för flera kvinnliga artister. Sedan 2018 har onlinespelets huvudkaraktär Lisa Peterson släppt en rad singlar som exempelvis ”I’ll Be There”, ”Soul Riders” och ”The Time Is Now”. Nu är avataren tillbaka med en ny singel – ”We Will Get There”. Även denna gången är det Aleena Gibson som skrivit text och musik.

Rösten bakom Lisa Peterson är 26-åriga Amanda Örtenhag, artist och utbildad plattsättare från Sandviken.

– Det har varit, och är fortfarande, en otroligt rolig resa med Lisa och Star Stable. Det är ett spännande samarbete med gänget kring Star Stables musikbolag. För mig som artist är det ett fantastiskt sätt att testa nya kreativa uttryck och nå en ny och ännu större publik, säger Amanda.

Star Stable har etablerat sig som en av Sveriges stora kulturexporter. Spelet har över 500 000 användare per månad världen över, vilket öppnar för nya möjligheter att lansera musik och artister.

– Amanda var vår första stjärna och har som Lisa Peterson fått en stor och hängiven publik i spelet. Det är något helt nytt och unikt att en talangfull artist har lyckats bygga en karriär av det här formatet med spelvärlden som plattform. Det visar även vilken viktig plattform Star Stable Online är för miljontals spelare i 180 länder som vi med hjälp av musiken kan nå och ha en relation med via andra kanaler, berättar Jimmy Wahlsteen, musiker och ansvarig för Star Stables musiksatsning.

(här hittar ni en intervju med Lisa Peterson)