Kris Barras – ”Death Valley Paradise”

Reklam

Death Valley Paradise började som en låt som sedan delades upp och spreds ut över albumet. Death Valley är en extrem plats där det sägs att levande varelser inte kan överleva. ”Att överleva och frodas under sådana omständigheter är att finna paradiset. För mig är det en beskrivning av den resa jag gjort.” säger den f d MMA-fightern.

Plattan är producerad av Dan Weller (Enter Shikari, Bury Tomorrow, SiKth) och spelades in i VADA Studios i Alcester. De är tillbaka, tyngre, mörkare och mer introspektiva men på samma gång enorma. Barras beslöt att riva ner alla murar och började att samarbeta med andra låtskrivare som tungviktarna Johnny Andrews (Three Days Grace, Fozzy), Bob Marlette (Alice Cooper, Airbourne, Rob Zombie), Blair Daly (Halestorm, Black Stone Cherry) och Zac Maloy (Shinedown, Tyler Bryant).

De har hittills gett ut fyra singlar bland dom den högoktaniga My Parade som Barras beskriver så här, ”Det här är mitt liv och så här vill jag leva det.” Plattans öppningsspår och, första singel, Dead Horses skakar fundamenten och beskriver brustna relationer. Han tar upp negativa inre dialoger på These Voices och Who Needs Enemies beskriver han så här, ”Det var en av de första låtarna jag började skriva inför plattan. Från början kallade jag den Friends Like Enemies. Jag skrev antagligen om den 4 – 5 gånger innan jag var nöjd. Då hade jag fått hjälp av en låtskrivande kompis från Nashville, Blair Daly. Den handlar om att bli förrådd, en vän som hugger dig i ryggen. Temat är, vem behöver fiender med en vän som dig.”