Katie Melua – ”Album No.8”

Reklam

Nu släpper Katie Melua albumet ”Album No.8” – en skiva som innebär kulmen på ett musikaliskt uppvaknande för 35-åringen och som innehåller hennes mest personliga texter hittills.

Här visar Katie hur hon försöker förlika sig med kärlekens vardagliga komplexitet jämfört med den vi läser om i sagorna.

Den här gången har Katie hämtat inspiration från folkmusiken, för att genom vackra stråkarrangemang väcka känslan av den där magiska timmen precis när solen går ner. Resultatet har blivit hennes mest komplexa och övertygande album.

Katie är en av Storbritanniens bäst säljande artister genom tiderna och nya skivan är hennes åttonde studioalbum. Under sommaren och hösten har Katie bjudit på singlarna ”A Love Like That”, ”Airtime”, ”Leaving The Mountain” och ”Your Longing Is Gone”.

Den nya fullängdaren är inspelad i London och denna gång tar sig Katie an ett av pophistoriens mest omskrivna tema – kärlek. Men istället för att berätta traditionella historier med sagolika slut, vill hon visa det vardagliga och komplexa i kärlek och relationer.

”Album No.8” är producerat av Leo Abrahams och inspelat i Hoxa HQ, London och på skivan har Katie samarbetat med Sam Dixon, Tim Harries, Luke Potashnick, Zurab Melua, Petter Ericson Stakke och Leo Abrahams.

Katie föddes i Georgien och emigrerade tillsammans med sin familj till Belfast när hon var 8 år. I slutet av 90-talet gick flyttlasset vidare till London och där är den snart 36-åriga artisten bosatt än i dag.

Katie albumdebuterade som 19-åring med ”Call Off The Search” och sedan dess har hon släppt ytterligare sex skivor som alla nått topp 10 – ”Piece By Piece”, ”Pictures”, ”The House”, ”Secret Symphony”, ”Ketevan” och det senaste, egenproducerade och kritikerrosade ”In Winter” från 2016. Katie Melua och Kate Bush är de enda två brittiska kvinnliga artister i historien som har lyckats med detta.