Katie Melua aktuell med personliga albumet ”Love & Money”

Reklam

Nu släpper den hyllade artisten Katie Melua sitt nionde studioalbum ”Love & Money”. Den vackra fullängdaren innehåller tio låtar som ger en inblick i Katies personliga resa under de senaste två åren.

I samband med albumet ger hon sig ut på turné i Tyskland, Holland, Frankrike, Belgien, Polen och Storbritannien. Turnén inkluderar bland annat en spelning på anrika Royal Albert Hall i London den 16 maj.

Katie Melua har gjort en intressant resa på många sätt – från Tbilisi i Georgien till en av Storbritanniens bäst säljande artister. Hon har förevigats genom moderna klassiker som ”The Closest Thing To Crazy” och ’Nine Million Bicycles’. Under Katies hittills 20 år långa karriär har samtliga av hennes album placerat sig på brittiska Topp 10-listan och hon har belönats med inte mindre än 56 platinautmärkelser genom åren.

På Katies senaste fullängdare ”Album No. 8” mognade hon som textförfattare. Katie gick försiktigt emot den romantiska idealism som ofta skildrar kärlek i poplåtar för att istället uttrycka något som kändes närmare hennes egna erfarenheter. Och kanske har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att upptäcka utvecklingen av Katie Melua som singer-songwriter än på nya albumet ”Love & Money”.

Skivan är producerad av Leo Abrahams (Ghostpoet, Brian Eno, Regina Spektor) och spelades in i Peter Gabriels Real World Studios under sommaren 2022 medan Katie var gravid med sin nu nyfödda son. En samling låtar formade av tacksamhet och den positivitet som kommer med nya relationer, men även av självacceptans inför förändringar som att släppa taget om gamla föreställningar om att lycka väger mindre än motsatsen.

Detta är kanske allra tydligast på albumets öppningsspår ”Golden Record” där Katie reflekterar över sin plats i världen; fördelar och utmaningar med att vara kvinna i musikbranschen och balansen mellan karriär och familj. Albumet innehåller även ”Those Sweet Days” som Katie beskriver som ”a celebration of going easy on yourself”, och senaste ”Quiet Moves” som är inspirerad av känslan av att se sin partner dansa för första gången.