Festivalen Downtown Riot kommer genomföras den 6 maj 2023

Reklam

Festivalen Downtown Riot skulle ägt rum på Fållan i Stockholm den 6-7 maj 2022, men då en stor osäkerhet fortfarande rådde efter pandemin tvingades man skjuta fram arrangemanget på obestämd tid. Efter årsskiftet kunde man äntligen bekräfta att Downtown Riot nu kommer genomföras den 6 maj 2023, med nytt koncept och uppdaterad line-up. Eftersom Fållan håller tillfälligt stängt kommer festivalen istället äga rum på Slaktkyrkan och Hus7. Även utomhusytan kallad Kvarteret, som binder samman dessa två lokaler, kommer ingå i festivalområdet. Band som tillkommit är bland annat H.E.A.T, Clawfinger, Lucifer och Sister.

”Att behöva flytta fram festivalen kändes riktigt tråkigt, så nu ser jag verkligen fram emot att äntligen få genomföra Downtown Riot. Med den line-up vi presenterat känner jag mig väldigt trygg i att det kommer bli en musikupplevelse av absolut högsta klass!”
– Jonas Lööw, Festivalgeneral Downtown Riot

BAKGRUND OCH NYTT KONCEPT
Det var med stor sorg man förra året tvingades att flytta fram festivalen, med knappt en månad till genomförande, men ända sedan dess har det jobbats stenhårt för att Downtown Riot faktiskt ska bli av. Att nästan ingen krävde pengarna tillbaka, eller att faktiskt ingen skrev något negativt när den tråkiga nyheten presenterades, var ett faktum som verkligen sporrade arrangörerna. Det var därför med stor glädje man gick ut med det nya datumet i början av januari och Downtown Riot kommer nu garanterat att genomföras på lördag den 6 maj 2023.

Den tidigare tilltänkta lokalen Fållan är numera stängd för gott och man renoverar för fullt inför nyöppning på annan adress. Downtown Riot flyttas därför till Slaktkyrkan och Hus7 som ligger i samma område och är väl inarbetade hos rockpubliken. Dessutom kommer man att utnyttja den härliga utomhusytan kallad Kvarteret, som ligger mellan de båda byggnaderna och på så vis bildas ett sammanhängande festivalområde.

Downtown Riot var initialt tänkt att vara en 2-dagarsfestival, men efter noga övervägande togs beslutet att komprimera upplevelsen till en superhäftig 1-dagsfestival. Det blir helt enkelt ett tightare schema med fullt ställ direkt från att första band går på scen, ända in i kaklet.

UPPDATERAD LINE-UP
På grund av logistiska skäl har några av banden som skulle varit med 2022 tvingats att avböja denna gång, men likvärdiga ersättare tillkommit. Superpopulära H.E.A.T behöver knappast någon närmare presentation, inte heller legendarerna Clawfinger. Hyllade Lucifer har också tillkommit, liksom Sister – som faktiskt gör sin första spelning i Sverige på hela fyra år!

Utöver de större akterna så har Downtown Riot medvetet valt en strategi där man vill lyfta fram unga och lovande band. Velvet InsaneEradikatedSarcator och Abomination är samtliga under 30 och får därmed representera den nya våg av rock och metal som just nu blomstrar i vårt land. Det finns alltså garanterat något på festivalen att se fram emot för alla som gillar rock, hårdrock eller metal i någon form.

”Att lyfta unga band som är på uppgång är en skyldighet alla arrangörer har. Självklart måste man boka större namn för att dra folk, men om de unga banden aldrig får chansen så riskerar rockscenen att självdö. Det vill vi verkligen inte bidra till, så missa nu inte de yngre banden – där har ni morgondagens headliners!”
 Sari H. Wilholm, Partneransvarig Downtown Riot.

Alla biljettköpare från förra årets upplaga har självklart erbjudits att få pengarna tillbaka, men till arrangörernas stora glädje är det försvinnande få som utnyttjat detta. De som köpte biljetter till 2022 års upplaga av Downtown Riot verkar alltså vara minst lika taggade på 2023 års upplaga och detsamma gäller gänget som står bakom festivalen!

LINE UP
H.E.A.T, Clawfinger, Lucifer, Sister, Corroded, Bombus, Scarlet, The Hawkins, Velvet Insane, Eradikated, Sarcator och Abomination