Julia Viktoria – ”Stranger”

Reklam

Julia Viktoria har 2020 släppt tre singlar, ”I Don’t Wanna Be Forgotten”, ”Things We Never Had” och ”Can’t Stop”. Nu knyter hon ihop säcken med EP:n ”Stranger” . EP:n innehåller även den helt den nya låten, ”Stranger”, som kommer i både en engelsk och svensk version.

Musiken på EP:n ”Stranger” är sprungen ur frågor som växte fram hos Julia Viktoria under 2020. Ska människor verkligen behöva bli främlingar för varandra efter ett liv tillsammans? Är inte ett bra avslut lika viktigt som ett fint första möte? Ska två personer verkligen låtsas som om de aldrig känt varandra när de delat något vackert ihop? Det hela resulterade i att hon bestämde sig för att släppa ytterligare material detta år, och ger nu alltså ut EP:n ”Stranger”. Den bjuder även på ett bonusspår, med en svensk version av ”Stranger”, som bär namnet ”Främling”.

Julia Viktoria beskriver ”Stranger” så här:

”Jag började få en hel del flashbacks av mitt tidigare förhållande. Jag kunde inte sluta tänka och reflektera över den tid vi haft tillsammans och det vi delat. När jag funderade på allt det som varit, reflekterade jag även över tanken på att en person som man delat en del av sitt liv med helt plötsligt blivit en främling. Jag ville inte vara en främling, jag ville kunna lära känna den människan igen, i ett annat perspektiv.

Julia Viktoria har tillsammans med topliner-kollegan Robin Padam och producenten Johannes Willinder skapat EP-projektet ”Stranger”. De lyckas förmedla både sorg och längtan i en berättelse om förflutna minnen.

Julia Viktoria började släppa musik 2016. Hon har hunnit bygga en gedigen grund att stå på. Dansskola, music camps och olika musikutbildningar har mejslat fram ett driv och en tydlig vision om vart hon är på väg med sitt artisteri.

Under de senaste två åren har Julia Viktoria också gjort flera internationella samarbeten. Samarbetet med amerikanske DJ’n Landis resulterade i låten ”3AM” (Landis featuring Julia Viktoria)”, som släpptes i november 2019 och nyligen kom Thin Ice (featuring Julia Viktoria”), där Julia Viktoria lånar ut sin röst till den holländske DJ:n och producenten LNY TNZ.

Julia Viktoria har också spelat in en feature tillsammans med Alexander Popov, en av Rysslands topp-DJ’s, där hon också varit involverad i låtskrivandet. Fler liknande samarbeten är på gång, bl a tillsammans med Imanos & Black Caviar.