Joe Bonamassa uttrycker sina känslor om en kärleksaffär som tagit slut i låten Known Unknowns

Reklam

När han nu är inne på sin tredje vecka av sin amerikanska vårturné ger den tre gånger GRAMMY-nominerade gitarristen och 25 x Billboard-ettan Joe Bonamassa ut en stark liveversion av Known Unknowns, a bluesig låt om kärlekssorg från hans senaste studioalbum Time Clocks. En gripande låt som väver samman blues, soul och sydstatsrock för att uttrycka smärtan i en kärleksaffär som tagit slut. Liveversionen är hämtad från Tales Of Time, Bonamassas mångfacetterade och omfattande konsertfilm och album som spelades in på den andäktiga Red Rocks Amphitheatre i Colorado, USA och som ges ut den 14 april på Bonamassas J&R Adventures på CD, DVD och Blu-ray, vinyl och digitalt.

”Den handlar om livet,” säger Bonamassa när han förklarar vad Known Unknowns handlar om. ”Alla vi musiker känner samma sak, en osäkerhet och oro om att fortsätta framåt då vi alla har dedikerat våra liv åt det här och det är inte bara att säga, ja, jag spelade musik i ett halvår och sedan gjorde jag något annat. Detta är anledningen till vad vi gör, så vi inte måste gå upp tidigt och ställa oss framför chefen. Det är anledningen till att vi gör det vi gör.”

Alyssa Bonagoura som skrev Known Unknowns tillsammans med Bonamassa tillägger, ”Han kom till mig med det här otroliga riffet och versen som jag tyckte lät som en refräng så vi vände på dem och tog låten åt ett annat håll med verserna och inom en timme var låten klar. Det är en ära att han frågade mig att skriva låten tillsammans och att den är med på plattan.”

Bonamassa aviserade nyligen att han gör en handfull spelningar i Norden i april 2023 som börjar i Helsingfors 19 och fortsätter till Oslo 21, Köpenhamn 22, Stockholm 24 och avslutas i Göteborg den 25.

Den naturligt enastående bakgrunden förstärkte musikens skönhet och Tales Of Time fångar bluesjätten i ett stratosfäriskt framträdande där hans skickliga gitarrspel och unika teknik och känsla når himmelska höjder. Detta otroliga framträdande producerades av hans mångårige medarbetare och producent Kevin Shirley (Led Zeppelin, Iron Maiden, Journey). ”Den här liveinspelningen är vår största och mest progressiva produktion någonsin och fokuserar på mitt mest ambitiösa album, hittills,” kommenterar Bonamassa. ”Mitt band var en ren naturkraft den väldigt speciella kvällen.”

Hans vårturné i USA avslutas med hans slutsålda Keeping The Blues Alive at Sea VIII den 13-17 mars som lättar ankar i Miami, Florida för att sedan ta sig till Puerto Plata i den Dominikanska Republiken. Bland de artister som medverkar på kryssningen finns Little Feat, Dion, Bobby Rush, Robert Randolph Band, Joanne Shaw Taylor, Jimmy Vivino med flera. KTBA at sea är en av de evenemang som drar in mest till Bonamassas Keeping The Blues Alive Foundation som delar ut stipendier och material för att hjälpa och stötta skolors musikundervisning och musiker i behov av hjälp.