Joe Bonamassa – ”Royal Tea”

Reklam

Väntan är över, Joe Bonamassas nya studioplatta Royal Tea som spelades in i Abbey Road studios ges ut den 23 oktober på J&R Adventures/Mascot Label Group.

Bonamassa är känd för att ta risker och pröva nya grepp men nu har han hittat ett nytt sätt att överraska sina fans. Royal Tea tar honom tillbaka till utgångspunkten. “Detta äventyret,” erkänner Joe, “stod på min att göra-lista.”

Plattan återknyter 43-åringen med den unge gitarristen från staten New York som upptäckte plattor med the Jeff Beck Group, John Mayall’s Bluesbreakers med Eric Clapton och Cream i sin farsas vinylsamling. Den brittiska bluesboomen formade honom till den han är idag. “Jag var väl 12 år gammal och det var vad jag hörde i mitt huvud så det kändes som “ok, jag är med. Det här är vad jag vill hålla på med.””

De tio låtarna skrevs alla av Joe och en handfull andra såsom f d gitarristen i Whitesnake, Bernie Marsden, Creams tidigare textskrivare Pete Brown och kronjuvelen och pianisten Jools Holland. “Att skriva plattan i London var helt rätt,” säger Bonamassa och tänker tillbaka. “Den låter verkligen brittisk. Bernie och jag fyller i varandras meningar. Vi är av samma skrot och korn. Bonamassas producent sen många år tillbaka, Kevin Shirley och Joes turneband, som inkluderar Anton Fig(trummor), Michael Rhodes (bas) samt Reese Wynans (keyboards), flögs in för inspelningarna.