Joe Bonamassa – ”Notches”

Reklam

Bluesrockartisten Joe Bonamassa är tillbaka med en rykande färsk singel som hämtats från hans kommande högt efterlängtade studioalbum som ges ut senare i år. Notches är ett fint exempel på den resa Joe har upplevt genom att välja nya vägar för att nå framgång. Lite äldre nu men klokare och massor av erfarenhet så låter han annorlunda med en rå och vital ljudbild kombinerat med hans unika skicklighet som man endast får genom år av uthållighet och hängivenhet. Den första singeln får lyssnaren att stampa takten och knyta näven i luften till en dos av mästerlig rock som är en hyllning till artistens brokiga historia med en blick in i framtiden då han fortsätter att utveckla genres, riva murar och trotsa musikbranschens odds.

Joe vrålar ut den bluesfärgade texten för Notches med en röst som blir bättre för varje ny platta och som gräver djupare i hans kunskaper inom rocken då han sjunger ”I got miles under my wheels. Notches in my walkin’ cane.” Han lämnar ingen oberörd med denna fullträff utan gränser med en ny och fräsch ljudbild som inte liknar något han tidigare gjort. Den briljanta videon är regisserad av Paul van Kan.

Inspelningen av Notches gjordes med samarbetspartnern sedan länge Kevin Shirley som producent och manager och samarbetspartnern Roy Weisman som exekutiv producent. Låten mixades av Bob Clearmountain (Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Toto, Bon Jovi) och skrevs tillsammans med Charlie Star från Blackberry Smoke. Den spelades in i New York City i Germano Studios/The Hit Factory med ett band bestående av Steve Mackey (bas), Lachy Doley (piano), Bunna Lawrie (didgeridoo), Bobby Summerfield (percussion), och Late Night with David LettermanAnton Fig (trummor och percussion), tillsammans med Mahalia Barnes, Juanita Tippins och Prinnie Stevens på körsång. Det fantastiska omslaget gjordes av den berömda grafiske designerartisten Hugh Syme (Rush, Aerosmith, Whitesnake).

Texten behandlar Joes kamp mot musikbranchen. Han minns tillbaka: ”För tjugo år sen spelade jag in en platta med covers som till slut döptes till Blues Deluxe. Den spelades in i Bobby Nathans studio på Manhattan. Den fångade energin och syftet som jag alltid haft som artist…det är en tuff bransch, mycket tuff. Särskilt på den tiden då storbolagen bestämde allt.

Nu, kanske mer än någonsin har Bonamassa styrkan att kontrollera både sin roll som artist och affärsman. Med 24 #1-placeringar, åratal av utsålda turnéer och årliga kryssningar är han svårslagen. Joe vet vad han är värd och trots allt ödmjuk men har inga planer på att dra ner på tempot. Notches är beviset på hans färdigheter. Det är Joe Bonamassa då han är som bäst, redo att rocka.

Notches ber om att få höras live inför publik, den strömmar ut hårt och högt ur högtalarna. Som tur för fansen så beger sig Joe den här månaden ut på turne igen med 42 spelningar inbokade med start på USAs västkust vart efter man reser runt i landet under hösten innan man avslutar med den utsålda Keeping The Blues Alive At Sea VII cruise som avgår från Miami och lägger till i Ocho Rios på Jamaika i slutet av februari 2022 med the Norwegian Pearl.
För biljetter och samtliga turnédatum gå till https://jbonamassa.com/tour-dates/.