JIM OUMA – ”I Need Money”

Reklam

JIM OUMA, den eklektiska svenska duon som består av hiphop-producenterna Astma och Rocwell, är tillbaka med singeln “I Need Money” – ett samarbete med Norges stigande R&B-drottning LAUREN och den amerikanska multiartisten och talangen Marley Waters.

Den sommardoftande dancehall-låten föddes ur ett telefonsamtal JIM OUMA hade med en jamaicansk musiker de arbetat med. Duon ville erbjuda honom royalty, enligt industristandard, men han tackade vänligt nej och ville ha cash – det samtalet blev en sample som används i låten. Det är en transparent och äkta situation i musikbranschen där lönsamhet inte är garanterad och då känns kontanter helt enkelt säkrare.

“I Need Money” har JIM OUMAs karaktäristiska och unika sound med influenser från både hiphop och den karibiska musiken.

JIM OUMA har, under namnet Astma & Rocwell, gjort låtar till artister som Tove Lo, Madonna, Maroon 5 och många fler. De är också kända för sitt internationellt framgångsrika band NONONO, som bland annat nådde den amerikanska Topp 40-listan med singeln ’Pumpin Blood’.

De debuterade under 2020 och har samarbetat med artister som KIDDO, Zikai, Mapei, Alicai Harley, JB Scofield och nu senast med världsartisten Sia i deras remix till “Floating Through Space” feat. David Guetta. Själva säger duon att “JIM OUMA handlar om kreativ frihet och är ett projekt som bara styrs av magkänslan.”