Jill Johnson – ”Dear Havanna”

Reklam

Nu kommer Jill Johnsons efterlängtade album ”Dear Havanna”. Albumet innehåller nyskrivet, mycket personligt material och är producerat av Jill tillsammans med mångåriga samarbetspartnern Amir Aly, som också medverkar som upphovsman på några spår.

Det är fem år sedan hennes hyllade och emotionella album ”For You I’ll Wait” och idag är Jill på en annan plats i livet. Med en av döttrarna på väg in i vuxenvärlden förändras relationen – det som är så svårt att förbereda sig för. Hela albumet är ett brev till äldsta dottern Havanna, som möter Jill i en berörande duett i titelspåret.

”Dear Havanna, är ett brev till min dotter. En mors reflektioner och känslor kring en dotters frigörelse, med allt det för med sig. Jag kunde aldrig föreställa mig att en sådan känslostorm skulle landa i en skrivlust och ett album som detta. Inte heller att Havanna skulle ta till sig musiken med sådan stolthet, kärlek och mod.” säger Jill.

På skivan har Jill äntligen tagit steget och spelat in låtar som hon är ensam upphovsman till.  Hon har också skrivit tillsammans med både gamla och nya vänner som Liz Rose, Pam Roze, Robin Stjernberg, Eric Bazilian, Sharon Vaughn, David Lindgren Zacharias, Anders Pettersson och Ben Roustaing

I vår åker hon med sin dynamiska trio ut på en omfattande Sverigeturné.

Turnéplan våren 2022:

2/2 – Halmstad, Halmstad Teatern
3/2 – Malmö, Slagthuset
11/2 – Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
12/2 – Karlstad, Scalateatern
13/2 – Stockholm, Södra teatern
18/2 – Norrköping, Flygeln
19/2 – Vara, Vara Konserthus
23/2 – Umeå, Folkets Hus
24/2 – Sundsvall, Tonhallen
25/2 – Skellefteå, Sara Kulturhus
26/2 – Luleå, Kulturens Hus
27/2 – Östersund, Gamla Teatern
4/3 – Falun, Magasinet
5/3 – Örebro, Conventum
12/3 – Helsingborg, Sea U
13/3 – Linköping, Linköping Konsert och Kongress
18/3 – Borås, Åhaga
26/3 – Jönköping, Jönköpings Konserthus
27/3 – Nyköping, Culturum
30/3 – Göteborg, Stora Teatern