Jesse Malins 20th Anniversary utökade/ominspelade upplaga av debutalbumet

Reklam

”The Fine Art Of Self Destruction” släpptes 2003 och var debutalbumet av den New York-baserade singer-songwritern Jesse Malin. ”Den var inte uppkallad efter drog- eller alkoholmissbruk”, förklarar Malin. ”Det handlade mer om ett personligt vrak när jag såg tillbaka på mitt liv, från mina föräldrars skilsmässa till misslyckade relationer, uppbrutna band, hoppade av skolan, krockade bilar, krossade saker. Det var mer en andlig resa i någon mening. Den här skivan är definitivt en av mina favoriter.”

För att fira sitt 20-årsjubileum kommer ’The Fine Art Of Self Destruction’ att ges ut på nytt den 17 februari 2023 i utökad form med en bonusskiva av albumet som omarbetats och återinspelats med Malins långvariga band. Bonusmaterialet producerades av Derek Cruz och engineered av Geoff Sanoff, som arbetade på Jesses senaste ”Sunset Kids” och ”Sad And Beautiful World”-släpp.

Efter tonåren i det banbrytande hardcore-bandet Heart Attack och hans 20-tal när han frontade den vilda och älskade D Generation, Kände Malin att han var redo för en chans att stå ensam. Hans solodebut spelades in under sex dagar i New York City, live och raw.

”Jag lärde mig fortfarande att sjunga och berätta historier. De här låtarna skrevs i en liten lägenhet i centrum, utan ett skivkontrakt, en manager eller någon förväntan på att något skulle komma ut av det – bara ett behov av att skriva dem.”

Malin anländer till Storbritannien i mitten av februari för starten av en Europaturné för att marknadsföra denna nyutgivning, innan han återvänder till New York för att uppträda i Webster Hall, där hans speciella gäster kommer att inkludera Tommy Stinson (som också gästar de europeiska datumen), Lucinda Williams, Butch Walker, Cait O’Riordan (The Pogues), Catherine Popper, Adam Weiner (Low Cut Connie), öppnaren Fantastic Cat, med fler överraskningar att tillkännages. I Sverige får vi chansen att se och höra honom 01.03.23 Lund – Mejeriet och 02.03.23 Stockholm – Bar Brooklyn