Jennifer Brown – ”Break Open”

Reklam

Jennifer Brown har kallats ”Sveriges souldrottning”. Under 90-talet hade hon stora framgångar, bland annat med låten ”Tuesday Afternoon” som blev en internationell hit. Nu är Jennifer äntligen tillbaka på musikscenen. Den 18 februari – på Jennifers 50-årsdag – släpps nya singeln ”Break Open”, en låt som hon skrivit tillsammans med artisten och låtskrivaren Jade Ell samt producenten Joakim Buddee.

– ”Break Open” är en låt som handlar om förälskelsen. I det här fallet förälskelsen till mig själv och allt annat som färgar mig till den jag är. Jag öppnade upp för att ta emot – och det jag mottagit den senaste tiden har förändrat hur jag ser på mitt liv, säger Jennifer.

Jennifers debutskiva ”Giving You The Best” släpptes 1994 och sålde i mer än 500 000 exemplar världen över. Låtar som ”My Everything” och ”Heaven Come Down” nådde höga placeringar på topplistorna. Med albumet ”VERA” i ryggen belönades Jennifer med en Grammis för Årets kvinnliga pop- och rockartist 1998. Men Jennifer är så mycket mer än så – under sin karriär har hon jobbat med en bred musikalisk palett med allt från soulballader, modern RnB, akustisk singer-songwriter till melodisk radiopop.

Jennifer, som växte upp i göteborgska Hjällbo, har även ägnat sig en del åt skådespeleri. Hon har medverkat i filmen ”Förortsungar” och hösten 2013 debuterade hon på teater- och musikalscenen när hon tilldelades en av huvudrollerna i Stockholms Stadsteaters uppsättning av ”Blodsbröder”. Jennifer har även haft en roll i dramaserien ”Ettor och Nollor” som sändes i SVT 2014.

Men nu tar alltså Jennifer återigen klivet in i rampljuset som sångerska och artist. Under 2022 kommer Jennifer att släppa flera singlar, och ett album är planerat till september. Hennes nya låtar visar att hon håller fast vid sitt själsliga uttryck.