Isak Danielson blottar sitt mörker i nya studioalbumet

Reklam

Sedan senaste släppet har Isaks samlade låtkatalog passerat närmare 100 miljoner lyssningar, där de mest tongivande låtarna är ”Broken” och ”Power”. Det är också i ”Power” som det nya albumets titelspår ”Remember To Remember Me” tar sitt tydliga tematiska avstamp. Lyssnaren får på nya albumet i låt efter låt följa med i läkeprocessen från att någon annan har makt över ens känslotillstånd, till att bryta sig fri från sin känslomässiga botten och långsamt lyfta sig själv.
Just detta skildras övertygande i powerballaden ”I Don’t Need Your Love”. Temat återfinns även i titelspåret ”Remember To RememberMe” som i spillrorna av ett krossat förhållande beskriver de motstridiga känslorna av sorg och lättnad på samma gång.
– Trots att du avslutat en relation, vill du ändå bli ihågkommen av den personen, konstigt nog. Det låter kanske narcissistiskt, men det är oftast sant, utvecklar Isak med ett skratt. – Du vill ju gärna tro att den du nyss delat allt med tänker på dig då och då, trots att det är slut och oavsett hur det slutade, hur meningslöst skulle det inte kännas annars?”
Albumtiteln är också en blinkning till lyssnaren att följa med på Isaks personliga resa, där inget ämne är för ömtåligt att utforska. I låtarna ”Light Up”, ”Silence” och nya singeln ”Religion” reflekterar Isak kring sin egen relation till ångest, en kamp som har varit en av hans största utmaningar under de senaste åren. Den egna erfarenheten stärker budskapet – att ingen någonsin ska känna sig ensam i sin kamp med ångest.
– Jag har inte varit modig nog att prata om det innan, men nu när jag har landat i mig själv, känner jag mig redo att inte bara låsa upp rum som tidigare varit stängda – utan ställa dörren på vid gavel. Mycket för att det var en av de första sakerna som hjälpte mig att bli bättre, att veta att jag inte var ensam med min ångest, eller i min kamp” berättar Isak.
Det dramatiska och experimentella popsound, där sköra stråkar och körharmonier tillsammans med bombastiska orgelstämmor omger Isaks originella röst, genomsyrar albumet från början till slut. Det är moget samtidigt som det också finns ett ungdomligt mod, redo att utmana den som lyssnar.

Datum höstturné 2020:
16/9 Stockholm, Södra Teatern
18/9 Gävle konserthus
19/9 Vasa, Ritz (Finland)
22/9 Malmö, Victoriateatern
30/9 Tranås, Plan B
3/10 Oslo, John Dee
7/10 Göteborg, Pustervik