Imperial Tide – ”Off the Leash”

Reklam

Los Angeles och Las Vegas-baserade hardcorebandet Imperial Tide (som består av Landon Hill (sång), William Barber (gitarr), Keene Dadian (gitarr), Tanner Galambas (bas) samt Russel Schoenbeck (trummor)) har gett ut videon för deras sprakande intensiva nya singel Off the Leash.

Videon är gjord för att fånga din uppmärksamhet (och behålla den) och innehåller inget BS eller konstlat.

“Vi ville göra en musikvideo som gör att tittarna direkt kan fatta vilken typ av band vi är,” säger Hill om videon. “Inget glitter eller glamour, bara rått, svart/vitt och pang på rödbetan. Vi valde att spela in videon själva så det inte uppstod något mellan oss och våra fans.”

Så här säger Hill om låtens djupare mening, “Off the Leash handlar om att slå sig fri från alla som inte är uppriktiga. Genom livet skaffar vi oss vänner och bekanta som kan stötta oss och som vi kan förlita oss till men ibland finns där individer som inte har samma driv eller intentioner. Textraden All Bark, No Bite förklarar hur vissa människor bara vill prata om sig själva och sina behov…men vi finns här för att agera, för vi har inget att förlora (with nothing left to lose).”

Med en märklig blandning av krossande riff, mullrande bas och häftiga pauser kämpar Imperial Tide för ett oberoende inom alla aspekter av sin musik. Gruppen har åstadkommit allt själva. De trycker själva sin logga på sina tischor, sätter den på balustrader som de byggt själva och skapar koncept som visuella metaforer som de själva sedan filmar.

Bandets medlemmar har varit vänner sedan barndomen och har alla en mängd erfarenhet av musikbranschen som musikproducenter, inom webbdesign, animering, framtagande av merch samt mycket mer. Imperial Tide har gått till botten med emotionellt kaos och existentiella kriser för att skapa sin musik som utmanar lyssnarens konventioner och förändrar deras perspektiv. De vrålar ut sin trots mot allt och alla som försöker motarbeta dem. Tidigare har gruppen framträtt på festivalerna Rockville 2021 och SO WHAT? Och de laddar nu för fullt för att ta sig an USA under 2023.