Hollis Brown – ”Don’tcha bother me”

Reklam

På Hollis Browns kommande album In The Aftermath hyllar kvintetten från Queens, New York en av rockmusikens hörnstenar, The Rolling Stones första album med endast originallåtar, Aftermath. För sångaren och gitarristen Mike Montali är nya singeln Don’tcha Bother Me (med Muddy Waters-slide, gapig sång och ett ensligt munspel) lika relevant idag som då den gavs ut 1966.

Don’tcha Bother Me är ett rått, bluesig jam som är resultatet av en livetagning i studion,” minns sångaren och gitarristen Mike Montali. ”Slidegitarren och svänget är så roligt att spela. Texten kommenterar tidens trendsetters och influencers vilket är lika relevant idag. En av anledningarna till att vi ville göra den var att lyfta fram några av bandets tidiga pärlor. Den här låten är ett bra exempel.”

In The Aftermath, är det underbart depraverade resultatet av en helkväll av rock n roll. Gruppen som är från Queens, New York, tog sin tillflykt till Poconos för att spela in i sällskap av några flaskor whisky och på 24 timmar hade man spelat in sin egen version av The Rolling Stones första platta med endast originallåtar. Den spelades in live i studion med ett minimum av pålägg och är en stark påminnelse om att de fem medlemmarna är ett av Amerikas sista stora rock n roll-band.