Eric Krasno – ”Lost Myself”

Reklam

Tanken om att ”förlora sig själv” kan tyckas negativ men för Grammy-belönade gitarristen Eric Krasno har uttrycket en vidare mening. ”Det handlar om att bli av med sitt ego när du möter någon som stöttar dig,” förklarar han. På låten hörs svängiga handklapp, jazzmaffians blåssektion och en funkifierad basgitarr. Krasnos nya singel Lost Myself är hämtad från hans kommande soloalbum Always och enligt artisten är det, ”det funkigaste spåret på plattan.” Always ges ut den 4 februari på Provogue Records / Mascot Label Group och är full av låtar som Lost Myself som hyllar familjelivet.

På Always (över 10 låtar med oklanderlig instrumentering, sofistikerade kompositioner och total ärlighet) definierar sig grundaren av banden Soulive och Lettuce sig själv inte bara som artist men även som make, far och man. Lost Myself följer på de senaste singlarna Silence om den emotionella kaos som brist på kommunikation kan påverka det mänskliga psyket och Alone Together om det vackra som kan uppstå mellan två människor.

”Före 2020 hade jag kul men hade inte hittat min plats,” förklarar han. ”Jag åkte från spelning till spelning. Jag bara rände runt utan mål eller mening. Det sista året så hittade jag hem med min fru och min son. Jag har bildat familj och jag vet att de alltid finns här för mig. Det är vad plattan handlar om.”