Halm –  ”Lose Myself”

Reklam

HALM släpper idag singeln ”Lose Myself” – en groovig countryrocklåt med varm ljudbild som visar på deras förmåga att tolka det nordiska vemodet.

Countryrockbandet HALM har sina rötter i Umeå, har funnits i över tio år och bandets kärna består av Johanna Sandgren (banjo & sång), Lisa Johansson (gitarr & sång) samt William Ignberg (gitarr). De förstärks av Richard Täljeblad (bas) och Leo Kinell (trummor). HALMs musik inspireras av bland annat Tom Petty, Crosby Stills & Nash, Bonnie Raitt, Nikki Lane och Creedence Clearwater Revival, men har också ett tydligt arv från den melankoliska sinnesstämning och det kontemplativa sinnelag som på så många sätt präglar oss här i norr. Det är vackert, stämningsfullt och njutbart.

Bandet släppte sitt debutalbum 2017 och 2019 kom andra skivan ”Second Skin”. De har turnerat flitig i hela Skandinavien och resten av Europa. Vi har också kunnat se dem i TV4:s ”Bingolotto” två gånger. Den nya singeln är nästa kapitel som bevisar att HALM är ett band att räkna med.