Erik Segerstedt – ”Piece Of Me”

Reklam

There are times when I feel alone
even when you stand by my side
And there are times when you feel unseen
even when I look into your eyes

Så börjar Erik Segerstedts nya singel ”Piece Of Me” – en låt som beskriver ett förhållande som en gång gnistrat men nu är på väg att ta slut men också den glädje som kommer när man äntligen erkänner för sig själv att det är ohållbart.

LYSSNA HÄR

”Låten kom till i Stefan Örns studio, jag sittandes vid pianot med en kaffe och Stefan vid spakarna. Då föddes riffet som kom att bli en återkommande del i hela låten. Texten skrev jag tillsammans med Peter Tarland. I bakgrunden kan vi också höra Jasmine Kara och Chris Shoroi på kör, ” berättar Erik Segerstedt.

”Piece Of Me” är det andra smakprovet från Eriks kommande EP (release 24 mars), en skiva som innehåller musik med ett delvis nytt sound vilket har inspirerats av hans kärlek till organisk musik och americana/country/bluegrass, det ihop med lugn, vacker pop som t ex Bon Iver och Coldplay har format Eriks skapande de senaste åren.

Många bekantade sig med Erik Segerstedt redan när han deltog i den tredje säsongen av Idol 2006. Andra minns honom från ”supergruppen” EMD tillsammans med kollegorna Danny Saucedo och Mattias Andréasson som släppte fyra album och medverkade i Melodifestivalen. Under de senaste åren har han släppt flera singlar, en EP och ett soloalbum.