Elle-Kari – ”Vi kommer dö”

Reklam

Elle-Kari Sander sjöng tidigare i bandet The Tiny. Hon har även varit medlem i The Other Woman och både släppt egna album och medverkat på andra artisters skivor. Numera gör hon musik i eget namn. En livskris nyligen blev grunden till nytt låtmaterial där Elle-Kari reflekterar över livskriser, att skiljas, åldrandet men även behovet av att forfarande vilja synas och höras. Nu är hon aktuell med singeln ”Vi kommer dö”.

– Det här är min skilsmässolåt. Jag har kommit fram till att jag inte kan må bra i en nära kärleksrelation. Givit upp. Vilken befrielse! Att låta saker och relationer dö, för att låta annat livfullt få plats, säger Elle-Kari.

I samband med singeln ”Vi kommer dö” släpper hon även en video med samma titel. Regissören fick fria händer och Elle-Kari beskriver det som en klockrent samarbete.

– Jag fick förtroende för videomakaren Kalle Carmback direkt efter första mötet. Jag lät honom styra allt, tycker han fångade låten perfekt ur mitt perspektiv. Det enda jag sa är att jag vill dansa, för det är kanske det bästa jag vet efter att sjunga, konstaterar Elle-Kari.

Elle-Kari är trygg i musiken och hennes favoritplats är just scenen. Efter en lång väntan på att få spela live får hon nu återigen möta publiken. I november är Elle-Kari support till Ane Brun, bland annat spelar de på Cirkus i Stockholm (se samtliga turnédatum nedan).

14 november – Uppsala Konsert & Kongress*
18 november – Västerås Konserthus*
19 november – Örebro Konserthus*
21 november – Malmö Live*
22 november – Stockholm, Cirkus*
05 december – Stockholm, Musikaliska

*support till Ane Brun