Dragged Under – ”Suffer”

Reklam

Så här säger sångaren Tony Cappocchi om Suffer, ”Låtens budskap är enkelt, den handlar om att be någon att offra sig eller hamna i en obekväm situation för det är den ultimata prövningen av ett riktigt förhållande. Det handlar om hur du hanterar svåra tider som definierar styrkan i ett förhållande. Vi är väldigt exalterade inför utgivningen av videon för Suffer. Vi arbetade tillsammans med Monte, som regisserade Brainwash Broadcast och All of Us och han har en unik talang och kreativ vision. Det är alltid fantastiskt att få jobba med honom. Vi älskar den här låten och tycker att den förtjänar en video och tajmingen är perfekt då vi kommer tillbaka till Europa för att turnera med våra polare The Ghost Inside!”

2022 var ett fantastiskt år för Dragged Under. De gav ut Upright Animals på Mascot Records på sommaren och turnerade därefter i Europa för första gången, flera gånger som huvudattraktion på Download festivalHellfestFull Force men spelade även förband åt The Ghost Inside på O2 Brixton Academy, London. De gjorde spelningar i USA med Sleeping with Sirens, Pierce the Veil, 10 Years, From Ashes to New likväl som flera festivaler som huvudattraktion.

När man tar bort allt annat så litar vi till våra djuriska instinkter för att överleva. Då vi står inför fara så antingen flyr vi eller så slåss vi utan att tveka. Det spelar ingen roll hur många olikheter vi uppfattar existerar emellan oss, vi andas samma luft, dricker samma vatten och äter på samma vis för att kunna existera. Naturligtvis så styrs även Dragged Under av dessa djuriska drivkrafter med sin hårt drivna hybrid av punk, rock, metal och hardcore. Bandet valde att utvecklas, så kvintetten från Seattle, som består av Tony Cappocchi (sång), Ryan Bruce (gitarr), Sean Rosario (gitarr), Hans Hessburg (bas) och Kalen Anderson (trummor), har vässat tänderna, klorna och sin stil för sin andra fullängdare Upright Animals.

Med okuvlig energi exploderade Dragged Under ut i offentligheten 2020 med debutplattan The World is in Your Way. Den genererade ganska snart miljontals streams och rosades av kritiker jorden runt. Några av dem som anslöt sig till hyllningskören var Loudwire, New Noise Magazine och Kerrang! som beskrev det som ”nine tracks of the edgiest, most in-your-face punk in recent memory – loaded with underdog appetite and energy,” och Alternative Press utnämnde det till ett av ”20 Debut Albums That Took Metalcore to the Next Level in 2020.” Under tiden turnerade de tillsammans med bland andra The Used och Beartooth. 2021 spelade de in vad som blev Upright Animals med ständige samarbetspartnern Hiram Hernandez (Jared Dines, Craig Owens) i Los Angeles och Matt Good (Hollywood Undead, Asking Alexandria) i Phoenix.