Dragged Under – ”Hypochondria”

Reklam

Metalbandet från Seattle, Dragged Under, brakar in i sommaren 2021 med utgivningen av EPn We’ll Do It Live som ges ut på Mascot Records/Mascot Label Group den 6 augusti lagom till att de ger sig ut på en 30 dagar lång USA-turné med de mäktiga Beartooth. De avslöjar även datum för deras första Europa-turné i juni 2022 som tar dem som huvudattraktion till Tyskland och Storbritannien och en speciell spelning som förband åt The Ghost Inside på Brixton Academy i London.

För att fira denna tsunami av nyheter avslöjar bandet att de ger ut den fantastiska versionen av Hypochondria som hämtats från den kommande EPn We’ll Do It Live som var en av de låtar som stack ut vid deras live-stream i december förra året.

Så här säger frontfiguren Tony Cappocchi om att komma till Europa: ”För många av oss var att komma till Europa på vår bucket list men vi var inte säkra på att det någonsin skulle bli av. Så att vår dröm slår in p g a musiken för att spela på festivaler vi bara drömt om att få uppträda på är överväldigande.”

Om de kommande spelningarna med Beartooth säger Cappocchi: ”Det är så klart fantastiskt att få turnera med band som Beartooth och Wage War. Det är band som är riktigt heta just nu och med otroliga låtar. Med EPn hoppas vi ge våra fans en föraning om vad de kan förvänta sig när vi väl börjar spela live igen. Vi hann bara göra en handfull spelningar efter plattan så det är ett sätt att ge vår publik ett nytt perspektiv på äldre material.”

Den sex spår starka låtlistan är hämtad från bandets debutalbum The World Is In Your Way. Plattan har streamats över 13 miljoner gånger och spelats på BBC Radio1, Kerrang Radio och Kerrang magazine beskrev deras musik: ”their blend of chest-beating melodic hardcore, thrashy punk, serrated tech-metal and swaggering punk rock is utterly irresistible” och Distorted Sounds hyllade dem med orden: ”a savage, stompy rager… an exciting start to a career.”  De har även lovordats i Loudwire, Guitar World och Alternative Press som ett av de 20 debutalbum som tog metalcore till en ny nivå under 2020. Förutom Hypochondria så innehåller EPn gnistrande versioner av Just Like Me, The Hardest Drug, The Real You, Chelsea och Instability.