DISA – ”GT40”

Reklam

24-åriga Disa Engström, ursprungligen från Skövde, är låtskrivare, basist och sångerska. Under många år frontade Disa bandet Pretty Princess. Numera bor hon i Stockholm och släpper musik som soloartist under namnet DISA. Musikaliskt inspireras hon bland annat av band som The Sounds och Gyllene Tider, och just nu är DISA aktuell med singeln ”GT40” som handlar om just Halmstads stoltheter GT. Låten är hennes andra singelsläpp från kommande debutalbumet.

– ”GT40” handlar om när jag var på Gyllene Tiders 40-årsturné i Skövde 2019. Gyllene Tider har varit ett av mina favoritband sedan jag var liten och är en stor inspiration när jag skriver låtar. Det kändes fantastiskt roligt att få se dem live för första gången och det var den känslan jag försökte fånga när jag skrev låten, berättar Disa.

Disa har spelat i band sedan barnsben, men trots att DISA numera är soloartist så poängterar hon att hennes musiker är en viktig del av projektet. Tillsammans levererar de poppig rock med refränger som sätter sig, och senare i vår hoppas DISA att kunna möta publiken live igen.