Dear Sara – ”Californication”

Reklam

Idag släpper svensk/samiska artisten Dear Sara sin egen tolkning av Red Hot Chili Peppers stora hit ”Californication”; en mycket personlig version där Saras unika röst får ta plats i en atmosfärisk och magnetisk produktion.

”Till skillnad från andra 90-talister har ’Californication’ inte haft en central roll i min uppväxt, den genren och jag har ofta krockat – men jag har alltid tyckt om att utmana mig själv, så varför inte lägga min touch på en av tidernas hetaste låtar? Numera talar också texten till mig då drömmen om Hollywood präglat mitt unga vuxna liv, den har lovat mig guld och gröna skogar men också långsamt krossat mina drömmar,” berättar Sara

Tidigare i år har Dear Sara släppt två singlar tillsammans med videos; ”Something You Should Know” och ”Do Better”. Båda släppen har rosats av media och internationella bloggar som bland annat skrivit ”a magical experience” och ”one o the most amazing tracks heard in a while” och en annan skrev ”I can confirm that this lady could very possibly be one of Scandinavia’s biggest pop exports in the future.”. Hennes musik har även hamnat på flera av de stora spellistorna hos streamingplattformarna. Den 11 juni kommer Dear Saras debut-EP, ”I’m Not That Sad”.

Dear Sara gör alternativ pop som karaktäriseras av av nutida och stora ljudlandskap där hennes röst får hamna i fokus. Hennes musikskapande är präglat av uppväxten i en renskötarfamilj i Karesuando som tillsammans med en den så vanliga känslan; en längtan bort och ut i världen bidrar till hennes starka uttryck.