De levande döda

Reklam

Idag rämnar verkligheten. Idag släpptes spänningsromanen De levande döda  av det legendariska författarparet Gunilla Jonsson och Michael Petersén på Fria Ligan förlag

Den suggestiva romanen De levande döda är en fristående fortsättning på romanen Döden är bara början. Berättelsen utspelar sig i samma värld som det internationellt uppmärksammade skräckrollspelet KULT och är skriven av originalförfattarna till spelet.

OM BOKEN DE LEVANDE DÖDA

Tre ungdomar vaknar i källaren under ett ödehus. Tre nakna, utmärglade och ärrade kroppar trevar sig uppför trappan mot ljuset. De känner varandra. De gick en graffitikurs tillsammans. De skulle måla bland ödevillorna på Wannseehalvön. Där slutar deras minnen.

På en parkbänk i Berlin hjälper Julia sin flickvän med ansökan till sommarens konstutbildning. Minnet av bästa vännen Kim har förvisats till en handskriven lapp på kylskåpet. Flickvännen pratar, men Julia hör henne inte. En annan röst fyller hennes huvud, en död mans röst.

På Galleri XT försöker skulptören Amanda börja ett nytt liv. Hon har sagt upp sin ateljé och kämpar för att flytta hem till Sverige, men Berlin vägrar släppa taget. Staden talar till henne genom flagnade målningar i övergivna hus. Den säger åt henne vad hon måste göra.