Conquer Divide – ”Paralyzed”

Reklam

Låtens ämne kommer att kännas bekant för de flesta som lyssnar eftersom den handlar om något vi alla fått erfara om än på olika vis.

Gitarristen Kristen Sturgis berättar, ”Låten handlar om mental ohälsa och depression, speciellt under pandemin, och känslan av att vara så mentalt paralyserad att man inte kan ta sig vidare.”

Hon fortsätter och avslöjar hennes personliga erfarenheter då hon jobbade som sjuksköterska under pandemin, ”Jag befann mig på ett mörkt ställe då, som många kanske vet eller inte vet, är jag en IVA-sjuksköterska då jag inte turnerar. Jag reste runt om i landet till massor av småställen för att hjälpa COVID-sjuka och jag såg massor av människor förlora livet. Jag har ännu inte fullt ut kommit över det.”

Sturgis fortsätter, ”Om du inte kopplar bort dina känslor kan du inte sköta ditt jobb effektivt. Så det är en sorts depression då du inte har några känslor. Du bara stänger av. En gång kom en psykolog och besökte oss för att prata om våra känslor. Men det kändes som om vi inte hade någon tid för sådant. Jag var tvungen att vårda den och den patienten så de hade en chans att överleva. Kom tillbaka om ett år eller så då allt det här är över liksom. Jag tror att massor av människor inom vården kommer att drabbas av PTSD eller depression p g a vad de upplevt. Jag fick lite svårt att skriva låtar p g a mitt mentala tillstånd så den här låten är någon slags katarsis för mig.”

Sturgis berättar vidare om framtiden för Conquer Divide, ”Vi har alla utvecklats något otroligt sedan vi gav ut vår första platta. Vi bearbetade våra känslor och oss själva för att klura ut vilken kreativ riktning bandet skulle ta och vi är så exalterade över att få dela med oss av vad vi arbetar på. Det kommer att finnas något för alla på vår andra platta.”