Candy Dulfer – ”We Never Stop”

Reklam

har den hyllade jazz- och popsaxofonisten Candy Dulfer gett ut sitt nya album We Never Stop. För att fira utgivningen ger hon ut en video för låten Convergency som gästas av Chics gitarrist, producent och låtskrivare och trefaldige GRAMMY-vinnare Nile Rodgers. Den följer på de tidigare singlarna YeahYeahYeah och Jammin’ Tonight som också gästades av Rodgers. Convergency är en svindlande romantisk instrumental R&B-ballad med himmelskt melodisk sax.

Ge människor lite upplyftande beats, lite svängig sax och deras bekymmer är som bortblåsta. Det är den sorts funkiga grejor som Prince f d förstaval som saxofonist, Candy Dulfer, och hennes band finslipat till perfektion. Som soloartist, låtskrivare och eftersökt studiomusiker har Dulfer jobbat med några av de riktigt stora namnen inom den moderna musiken som Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan och Aretha Franklin för att nämna några.

Efter närmare 30 år av samarbeten med superstjärnor och världsturnéer och en solokarriär med storsäljare och topplaceringar på listorna är Candy ett levande bevis på titeln för hennes nya album, We Never Stop. Inget kan hindra henne att spela funkigt. På We Never Stop sjunger flera av medlemmarna i hennes regnbågsfärgade band texter som hämtats från konversationer inom bandet och de kriser inom kultur och hälsa vi alla drabbades av de senaste två åren. Det inkluderar de svårigheter som pandemin orsakade musiklivet och den skräck som rasismen drabbat så många och som av gav upphov till Black Lives Matters-rörelsen.

”Det är ett personligt album. Jag lider med alla dessa människor som drabbas så hårt på så många olika plan,” berättar Candy. ”Meningen med plattan är att musiken ska var upplyftande. Det känns viktigare än någonsin att ta ställning och inte låta smärtan och sorgen trycka ner oss. Det är anledningen till att jag döpte plattan till We Never Stop.