Band of Horses – ”In Need of Repair”

Reklam

Nu släpper Band of Horses nya låten ”In Need of Repair”, den senaste låten från deras kommande sjätte album Things Are Great. Albumet är den första skivan på fem år och släpps den 21 januari 2022. 25 februari kommer de till Sverige och spelar i Filadelfiakyrkan, Stockholm

”In Need of Repair” demonstrerar grundaren Ben Bridwells uppriktiga texter, vilka berör krackelerade relationer och de hypotetiska situationer som kommer från dessa ögonblick. Texterna berör också den brutala ärlighet som krävs för att fixa det som är fel i grunden. Bridgwells texter är eleganta i sin enkelhet när han vädjar om att ”det räcker inte” över toniska ackord och blåsigt trumspel. Låten finns också med på New Music Daily på Apple Music.

Bandet har återgått till deras tidigare sound och den råa etos som ligger dem så varmt om hjärtat. På det nya albumet har Bridwell tagit en större roll i produktionen än tidigare och antingen producerat eller samproducerat varje låt på albumet. Han tog in gamla samarbetspartners som Grandaddy’s Jason Lytle, Dave Fridmann och Dave Sardy. Men det var inte bara gamla vänner som hjälpte Bridwell att få det ljud han tänkt sig, för första gången arbetade han med ljudteknikern och producenten Wolfgang ”Wolfie” Zimmerman och de två hade en omedelbar kontakt som känns av genom hela skivan.