Arvid Nero släpper “Galler” – en hommage till författaren Stig Dagerman

Reklam

Nu släpper singer/songwritern Arvid Nero sin nya singel ”Galler” – det är en hommage till poeten Stig Dagerman och hans författarskap och ger oss en stark berättelse med ett stråk av vemod, en vacker melodi och en underbar produktion.

Arvid Nero har genom åren rört sig fritt i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul. Hans texter är ofta betraktelser över svärtan i livet men gärna sida vid sida med komiken.

”Det kan vara svårt att leva och det kan jag inte förneka i mina texter, att skriva dem ger mig nån typ av mening och jag hoppas mina lyssnare får samma känsla,” säger Arvid.

”Galler” är första släppet på Albin Lee Meldaus nystartade skivbolag Mayfly Recordings. Dehar varit vänner i många år och har skapat musik tillsammans sedan de var i tonåren, i höstas såg vi dem också i TV4:s Så mycket bättre där de gemensamt tolkade Anne-Lle Rydés stora hit ”Segla på ett moln”. Nu fortsätter de samarbetet med Arvids nya musik där de har skrivit ihop med Peter Kvint, som även står för produktionen.

Hösten 2022 kom Arvids första singel på svenska; ”En gång en vän” och det blev starten på nytt låtskrivande nu med fokus på det egna språket. Han hittar inspiration hos de stora musikaliska poeterna som Cornelis, Åkerström, Dylan och Cohen men den artist han själv verkligen känner samhörighet med är Alf Robertson och hans musik och texter om det vanliga livet. Arvid fortsätter att utforska det svenska språket i sin musik och mer släpp kommer under året.