Andreas Weise har hittat hem på nya albumet ”The Circle”

Reklam

Andreas Weise är aktuell med ”The Circle” – sitt viktigaste album hittills. Trots tidigare framgångar har Andreas känt att något har saknats genom åren, att han inte riktigt hittat hem musikaliskt. Inte förrän nu. På nya fullängdaren ”The Circle” visar Andreas upp en ny sida av sig själv. Ett ny ljudbild, ett nytt uttryck, med en starkare röst än någonsin.

Skivan innehåller bland annat titelspåret ”The Circle”, en vacker ballad som tar lyssnaren med på en kärleksresa där två vilsna själar möts, slits isär för att sedan återförenas, samt de tidigare släppta singlarna ”Bleed” och ”Fight for Love”. Låtmaterialet har Andreas arbetat fram tillsammans med internationella låtskrivaren Jörgen Elofsson som komponerat musik till världsartisterna Britney Spears, Kelly Clarkson, Céline Dion med flera. Samarbetet klassar Andreas som en av höjdpunkter i sin karriär. Med Jörgens hjälp har Andreas hittat tillbaka till den glädje han upplevde när han som 15-åring började spela in musik. Dock är det en säkrare och mer mogen Andreas vi hör idag.

– ”The Circle” blir mitt andra fullängdsalbum på 11 år. Under den tiden har jag träffat min stora kärlek, fått barn men även förlorat släkt och vänner. Så mycket har hänt och många känslor får jag nu uttrycka på den här plattan. När min resa som artist satte igång på heltid var jag yngre och rätt så osäker på mig själv och på livet, säger Andreas och fortsätter:

– Jag visste på ett ungefär vart jag skulle men inte hur jag skulle komma dit. Med det sökandet och det stora behovet av bekräftelse och att bli älskad av alla kommer också anpassningen och jag har genom åren känt att jag inte kunnat vara mig själv. Både musikaliskt men även som person. Jag känner med detta album att jag har fått vara helt fri i tanken och sången och känslorna får stå i fokus. Jag känner att jag är tillbaka där det satte igång en gång i tiden och jag är verkligen Andreas igen. Lite mognare och mindre orolig i själen känns det som att cirkeln är sluten.