Amanda Aasa – ”Real Love”

Reklam

Amanda Aasa går sin egen väg. Som 17-åring medverkade Amanda i Idol och tog juryn med storm – resultatet blev en Guldbiljett direkt till slutaudition. Sedan försvann hon mystiskt ut ur rutan. ”Livet kom emellan” har Amanda tidigare berättat.

Förra året dök hon upp i rampljuset igen, då som finalist i P4 Nästa. Amanda blev tvåa i riksfinalen, vilket gav henne en plats i Melodifestivalen 2020 där hon tävlade med bidraget ”Late”. Efter radioframgångar med singlar som ”Gå hem” och ”Bete dig” är det nu dags för Amanda att äntligen släppa sin debut-EP ”Real Love”.

– ”Real Love” som jag känner den, är lika delar ångest som passion. Eldig och turbulent är synonymt med levande i min värld. Kanske har jag aldrig fått lära mig bättre, eller så är jag summan av mina erfarenheter, eller en kombination av båda, konstaterar Amanda.

Även om vägen inte alltid har varit spikrak för Amanda, så är 24-åringen från Halmstad en dam som vet vad hon vill. Hennes erfarenheter förvandlar hon till ypperlig svensk pop med knivskarpa texter som berör. Nya EP:n innehåller bland annat fokusspåret ”Samla dina tankar” och den tidigare släppta singeln ”Svårt sometimes”. Alla alster bär på en egen historia.

– ”Real Love” blir aldrig som man tänkt sig, och ramar in mina senaste kärleksfulla och fattiga episoder. ”Bete dig” är käftsmällen till han som smällde till mig när jag var arton. ”Samla dina tankar” är en påminnelse om vad som händer när man slutar ligga. I ”Svårt sometimes” hör jag mig själv ta ansvar på andra sidan av 60 timmar terapi och med ”Överallt på mig” är jag ut-kommen på mitt sätt. ”Real Love” ramar in episoder jag är redo att lämna bakom mig, redo att gå vidare ifrån, säger Amanda och fortsätter:

– Kommer jag strula till det igen? Troligtvis. Men inget jag gör kommer vara så revolutionerande att det skrivs in i historieböckerna, och likt förbannad ska jag dö, så jag tillåter mig.