Albin Lee Meldau & Gränslandet SYMFONIORKESTERN intar Avicii Arena

Reklam

Albin Lee Meldau + hans musikaliska vänner + 65 personer starka Gränslandet SYMFONIORKESTERN. Det kommer verkligen att bli en mycket speciell kväll då en av landets mest folkkära artister fyller Avicii Arena 25 mars.

Det var 2018 som Albin Lee Meldau fick sitt bredare genombrott via TV4:s Så mycket bättre. Då han fyra år senare återvänder till programmet har mycket förändrats. Han har varvat svenska med engelska, sett hur publiken har vuxit sig större och större, åkt på utsålda turnéer och skämt bort oss med ett pärlband av fantastiska låtar. ”Josefine”, ”Forget About Us”, ”På riktigt” – höjdpunkterna är många. Då Albin nu är aktuell med nytt material på svenska passar han på att bjuda in till en oförglömlig kväll i Avicii Arena.

”För några år sedan blev jag inbjuden att spela på Gränslandet – symfonisk fest och det var en helt fantastisk upplevelse. Sedan dess har jag tänkt mycket på att göra en egen konsert i det formatet och nu blir det av! Jag längtar verkligen efter att få möta publiken tillsammans med alla dessa fantastiska musiker och mina vänner,” säger Albin.

Under ledning av dirigent Christian Karlsen kommer Albin Lee Meldau att spela tillsammans med Gränslandet SYMFONIORKESTERN. Den 65 personer starka orkestern kommer att klä Albins känslosamma låtar i en ny skrud och vi får chansen att upptäcka andra sidor av hans älskade låtskatt. För de nya orkesterversionerna står en av Sveriges främsta tonsättare – Benjamin Staern. Dessutom har Albin bjudit in en rad vänner som kommer att gästa honom på scen.

”Jag tänker på konserten som min ’Elvis Christmas special”… fast den är i mars,” skrattar Albin.