Albin Johnsén – ”Taggtråd”

Reklam

Albin Johnséns nya singel ”Taggtråd”, en låt han släpper tillsammans med organisationen Aldrig Ensam för att öka medvetenheten om psykisk ohälsa som är en av våra största folksjukdomar och som än idag är ett stigma både för de drabbade och deras anhöriga. ”Taggtråd” är en låt som handlar om att vara nere på botten och att må så dåligt att bara känslan av att gå upp i sängen känns helt uteslutet. Men det är också en hoppfull med reflektioner och förhoppningar om livet.

Albin har sen debuten 2013 etablerat sig som en av de största och mest aktiva artisterna på den svenska popscenen. Med fyra släppta album, flertalet turnéer, över 200 miljoner streams och ett gäng topplisteplaceringar i bagaget är han nu tillbaka med ny musik. Albins sårbara texter om psykisk ohälsa, kärlek och sorg har skapat en stark koppling mellan lyssnarna och artisten. Texterna har även lyfts medialt i flera sammanhang vilket har lett till att Albin har varit ute och föreläst för ungdomar hela Sverige.

Aldrig Ensam är en ideell organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun. Charlie är en stor förebild för många och har lyckats sätta ord på något så tabubelagt som psykisk ohälsa. Aldrig Ensams Facebooksida har blivit en mötesplats för drabbade och deras anhöriga. Här delar hundratusentals människor med sig av råd och erfarenheter, varje vecka.