ACE – ”I vintertid” (Remix)

Reklam

Trion ACE består av musikprofilen Anders Berglund, violinisten Christian Svarfvar och musikalartisten Emmi Christensson. I dag släpper de det vackra alstret ”I vintertid” (Remix). Originalet finns även med på albumet med samma titel. Nya singeln är en del av julturnén ”I vintertid” – en stämningsfull konsert där julens vackraste låtar blandas med hits från musikalvärlden samt svenska pärlor. Turnén har premiär i Örebro den 19 november och avslutas i Sandviken den 18 december.

– Julen är en härlig tid och det känns extra fint att få komma ut i kyrkor och konsertlokaler runt om i landet i år efter förra årets ofrivilliga paus. Att få spela vacker musik och känna gemenskap och julstämning är välbehövligt! Förra året passade vi på att spela in en julskiva och många av de låtarna kommer vi spela på konserten. Bland annat låten ”I vintertid” som vi skrivit tillsammans och som handlar om att få uppleva det härliga med vintern på nytt, genom ett barn, säger Emmi Christensson.

A
nders Berglund är en folkkär musikprofil och en älskad dirigent som höll i taktpinnen i Melodifestivalen under 16 år. Han var även med och startade det populära tv-programmet ”Så ska det låta” där han medverkade i över 100 program. Anders spelade i unga år med Björn Skifs & Blåblus.

C
hristian Svarfvar är en en av Skandinaviens främsta violinister. Med examen från Juilliard School of Music i New York skördar han framgångar världen över. Utöver projektet ”I vintertid” är han även aktuell med albumet ”Infinite Bach” som är inspelat tillsammans med London Philharmonic Orchestra i Abbey Road Studios.

E
mmi Christenssons magiska röst känns igen från de stora musikalscenerna. Bland annat har hon spelat Christine i Fantomen på Operan under två år på West End i London och ett år på Cirkus i Stockholm. Emmi har även gjort rösten till Belle i den senaste filmatiseringen av ”Beauty and the beast”.

Turnédatum för konserten ”I Vintertid”:

19 nov – S:t Nicolai Kyrka, Örebro

21 nov – Norrtälje Kyrka, Norrtälje

28 nov – Cassels konserthus, Grängesberg

29 nov – Vara Konserthus, Vara

30 nov – Kville Kyrka, Kville

01 dec – Annedalskyrkan, Göteborg

05 dec – S:t Nikolai Kyrka, Halmstad

06 dec – Kungsäters Kyrka, Varberg

08 dec – Kvidinge Kyrka, Kvidinge

09 dec – Röda Salongen, Hässleholm

11 dec – Vinbergs Kyrka, Falkenberg

12 dec – Ystad Teater, Ystad

13 dec – S:t Nicolai Kyrka, Trelleborg

16 dec – Missionskyrkan, Linköping

17 dec – Tibble Teater, Täby

18 dec – Kulturcentrum, Sandviken

19 dec – Sorunda Kyrka, Sorunda