Ell & Hart – ”Rise You River”

Reklam

Svenska Jade Ell och australienska Sheona Urquhart är countryfolk-duon Ell & Hart och idag släpper de singeln ”Rise You River” – en låt som är både catchy och melankolisk och som beskriver en resa i en ung flickas dröm och den där känslan av att hon inte vet om det som hänt i det förflutna är dröm eller verklighet.

”När melodin kom till mig hade den redan textrader och bilderna kom till mig som ett barndomsminne – och det var med känslan av det viktiga med att få gråta. Utan tårar är det svårt att gå vidare. Sheona gillade idéen – och tillsammans utvecklade vi den till en mer drömlik berättelse, som handlar både om nåt som kanske hänt – eller ett minne som hände i en fantasivärld.” berättar Jade.

Sheona fortsätter, ”’Rise You River’ is one of the first songs I’ve ever co-written, made even more special writing it with Jade for Ell & Hart. We want to trigger the imagination with this song – it’s hard to know exactly what it’s about, which is part of its charm for me!”

Första gången duon träffades så spelade de tillsammans och då insåg de direkt att det ville de fortsätta med och så skapade de Ell & Hart. Ell & Hart spelar alltid in all sång live och precis som Abba så står de mittemot varandra när de lägger sången. Det ger låtarna ett speciellt sound, fångar spelglädjen i musiken och gör de unika berättelserna ännu tydligare.

Jade Ell är en svensk artist och låtskrivare, växte upp i Värmland där hon spelade piano och sjöng både jazz och i gospelkör. Hon har under åren släppt egen musik och hennes debutalbum ”Promises & Prayers” kom 1999. Jade har erhållit stipendier från både STIM och SKAP och har skrivit låtar till otaliga både svenska och internationella artister, som t ex Dotter, Violet Days, Sanne Salomonsen, Sandra och till flera DJ:s som Steve Void, KREAM och Feenixpawl. Hon har blivit nomierad till en Dance Music Awards i Miami, har haft en #1 på Billboard Top Latin Album chart med den mexikanska akten with RBD (Rebeldes). Jade har också haft låtar i TV-serier som Luicer (Netflix) och ”Katy Keene” (CBS/Warner Bros.)

Sheona Urquhart kommer ursprungligen från Melbourne, Australien, där hon startade sin karriär redan vid 20-årsåldern som sångerska på internationella kryssningsfartyg. Under åren 2009-2010 hade hon en av huvudrollen TV-serien ”Neighbours” (Grannar). Sheona var även under en period tt återkommande inslag på en av Melbournes största kommersiella radiostationer FOX (Austereo) – med hennes inslag ’Gossip Girl’ – där hon delade lokalt skvaller på ett underhållande sätt. Senare har hon medverkat och varit hjärnan bakom komediföreställningen ’TV Live on Stage’ – och var också en av grundarna till acapella-kvartetten ’Ginger and Tonic’.

Hon är ett stort Eurovisionfan och första gången hon kom till Sverige var till den stora finalen i Malmö 2013 – året efter Loreen hade vunnit med ’Euphoria’