The Pinks inför Degerfors IFs jubileumsfest.

Reklam

Den 7 oktober är det dags för Jubileumsfesten på Stora HaIla i Degerfors. Då firar nämligen DlF 11 O år. Ett av de stora dragplåstren som uppträder är Degerfors stoltheter The Pinks som valt att göra en spelning på hemorten. Sist vi såg och hörde grabbarna var under galan Degerfors Hjälper där de bland andra spelade några av de numer kultförklarade låtarna "Helena och jag" och "Linda, Linda". Svip.se fick tillfälle att prata med gitarristen Peter Bergström som berättade om bandets relation till DlF, vad medlemmarna gör och vad de kommer att bjuda på under festligheterna på Stora HaIla.

På frågan om vad som hänt kring bandet sedan deras senaste spelning i Degerfors förra året så berättar Peter att bandet har bestämt sig för att fortsätta träffas och repa lite. -Vi ser ju inte riktigt ut som vi gjorde på den tiden, och inte låter vi likadant så då får man försöka förnya så att låtarna passar bättre, säger Peter. Men något nytt material från The Pinks blir det inte under Jubileumsfesten den 7 oktober.

Vad kan då publiken förvänta sig?

Ja, vi repar ju som sagt in våra låtar som nu är 30 år gamla och försöker förnya dem lite så att vi kommer att bjuda på en riktigt kul kväll.

Vad har du/ni för relation till Degerfors IF?

Ja, Degerfors är ju vår hemort. Ingen av oss är några direkta fotbollsnördar men vi spelade faktiskt i Degerfors pojklag när det begav sig och vi gjorde en Degerfors IF-låt i unga dar som Mikael Mattsson skrev. Vi har uppträtt nere på DlF och vi har många bilder och minnen därifrån.

Patrik Werner (Degerfors IF sportchef) sa att när han var ung så hängde han nere på Valla under matcherna och raggade, var det något ni också gjorde?

Nej, det gjorde vi inte. Vi var ju där nere för Jimmy spelade fotboll och så men att ragga, det var vi alldeles för unga för då. På den tiden var vi inte så intresserade av tjejer, det intresset har kommit mer när vi blivit äldre (skratt).

Har du någon favoritspelare från DlF?

Ja det är väl den gamla stammen ... Ottosson ... jag minns faktiskt inte alla namnen. Men jag minns matchen då de spelade på Valla mot ett Italienskt lag och de spelade oavgjort tror jag. Jag har nog ingen favoritspelare, de är ju så många.

Vad gör ni nuförtiden, förutom att stå i replokalen?

Jimmy som spelar tamburin arbetar på Möckeln Gymnasiet som biträdande rektor. Jag, Peter jobbar som hissförsäljare. Örjan som spelar bas arbetar på Järnverket i Degerfors som rullugns operatör. Robban som sjunger och spelar gitarr, han jobbar på NA som fotograf och med video också. Mattias som spelar trummor bor i Karlstad och arbetar som arkitekt och konstruktör och Niklas som spelar keyboard jobbar som lärare, också på Möckeln Gymnasiet i Karlskoga.

The Pinks hälsar till publiken:

Stora Valla har betytt otroligt mycket för oss-på så många olika sätt. Det var i Stora Valla-skolans syslöjds sal som de rosa scenkläderna blev till och det var den fantastiska musikläraren Sonia Granquist som lärde oss de första blues-ackorden. En av våra absolut första spelningar var på ett lastbilsflak intill den gamla träläktaren i samband med en match 1985. Därför är vi väldigt glada för att vi får vara med på Degerfors IF: s
jubileumsfest den 7 oktober. Vi kommer att ha fantastiskt kul och ser verkligen fram mot detta!... The Pinks