The Pinks återförenas under välgörenhetsgala i Degerfors

Reklam

Just nu är det väldigt i ropet att samla in pengar till förmån för flyktingar och just den här söndagen i mars stod den lilla bruksorten Degerfors för insamlingen och bjöd Sverige på en galen, förlåt gala med målet att samla in 125 000kr som kommer att gå till UNHCR:s arbete för världens flyktingar. Till sin hjälp hade de Sveriges största snackis; återföreningen av pojkbandet The Pinks som tillsammans med en hel palett av artister, alla med en koppling till Degerfors bjöd på härlig och färgsprakande musik.

Spelar för välgörenhet

Det har varit tyst runt pojkbandet The Pinks sedan 80-talet och pojkarna har hunnit växa upp till män. Hur tänkte de runt sin återförening och vad gör de nu för tiden? Svip.se var med under generalrepetitionen och fick dessutom tillfälle att ställa några frågor till bandet strax före första spelningen på 30 år…

-Vi tänkte nog inte alls, det var Robban (sång) som fått erbjudandet att spela på den här välgörenhetsgalan, vi träffades över en öl och resten av bandet visste inget om det. Så då berättade han för oss och vi bestämde oss för att vara med och spela, berättar Peter (gitarr) och Örjan (bas).

Hur sov ni inatt?

Ja jag sov jättebra, säger Peter med ett leende… och Jimmy (rytmikinstrument) berättar att det var värre med nervositeten när han vaknade nu på morgonen.

Vad är era tankar just nu då så här en timma innan?

Vi tänker nog inte så mycket, säger de i kör, det är bara jäkligt kul att träffa grabbarna igen och gå ut på scen och ha kul. Det låter faktiskt bättre än vad vi trodde det skulle göra…

Blir det en fortsättning på The Pinks?

Vi har inte tänkt så långt och faktiskt inte pratat om det heller, säger Peter. Vi vet att det finns en del erbjudanden men alla har familj och barn och jobb framför allt. Någon form av fortsättning det blir det, men absolut ingen turné… fortsätter han.

Vad gör ni nuförtiden då?

Jimmy; jag arbetar på Möckeln Gymnasiet och är biträdande rektor. Peter jobbar som säljare och säljer hissar. Örjan arbetar på Järnverket i Degerfors som rullugns operatör. Robban han jobbar på NA som fotograf och med video också, vi har ju inte hunnit snacka så mycket med varandra ännu, tillägger Peter och skrattar. Mattias (trummor) bor i Karlstad och arbetar om arkitekt och konstruktör och Niklas (keyboard) jobbar som lärare också på Möckeln Gymnasiet i Karlskoga…

Degerfors Hjälper

Föreningen Degerfors folkets-hus är initiativtagare till välgörenhetsgalan och har som mål att samla in 125 000kr till UNHCR:s arbete för världens flyktingar. Föreningens ordföranden Eje Johansson berättar att insamlingen pågår i tio dagar även efter galakvällen, så det är bara att skänka på!

Som två fantastiska konferencierer såg vi sångfågeln Linda Dahl tillsammans med skådespelaren Peter Sund. Naturligtvis hade galan också ett husband under ledning av kapellmästaren Björn Bodin på keyboard. Fyra nyanser av grått bestod av Robert Warnkvist gitarr, Tommy Hentilä bas och Thomas Holmstrand på trummor.

Övriga medverkande artister var bland andra:
Stefan Larsson som också gjorde ett bejublat framträdande med När Vindarna Viskar Mitt Namn, Matilda Knutsson, Thore Eriksson Band, Peter Pedersén, Petter Holmkvist, Duo Blåställ, Sonorskören, Röhett, Degerfors Musikskola. En annan Degerforsare på plats och som numer bor i Stockholm var Tomas Brink tillsammans med Johan Kull som för övrigt kommer att släppa ett nytt album under mars månad och det lovar vi att återkomma med…

The Pinks under generalrepetionen

The Pinks under generalrepetionen

The Pinks under generalrepetitionen Foto: Åsa Jansdóttir

Betyg på galan

Det blev två fullsatta föreställningar under söndagen, ett jättefint initiativ av de inblandade! Tänk att en så liten stad kan ha så mycket att erbjuda musikmässigt och med en enorm spridning på musikstilar. Höjdpunkterna var dock helt klart The Pinks, Stefan Larsson och Matilda Knutsson tillsammans med husbandet Fyra nyanser av grått.
Vi hoppas att resten av publiken instämmer i att Degerfors Hjälper och det med råge!