Svip.se har varit på 50-års mingel.

Reklam

Tunet i Degerfors var platsen där allt begav sig, både från början av 60-talet men också under en lördagskäll i november 2014.

Af Anna är ett gäng musikaliska killar som startade sitt band 1964. Med förebilder som The Beatles, Chuck Berry och The Who turnerade de filtigt tillsammans i Sverige under en lång period. Af Anna är ett bevis för att man inte behöver lägga gitarren på hyllan, eller svika polarna i bandet bara för att man växer, blir äldre och skaffar sig ett jobb vid sidan av. De uppvisar en otrolig spelglädje på scenen tillsammans och har nu spelat in sitt andra album och detta i samband med att de firar 50 år som band. Kvällen till ära fanns också tre gästande blåsare med på scenen till toner av bland annat Mustang Sally och In the Midnight Hour, helt oförglömliga låtar av Wilson Pickett.

Tunet i Degerfors var platsen där allt hände, först som ungdomsgård under 60-talet, senare som en av de lokala scenerna där andra stora namn stått för underhållningen, till exempel Mats Ronander, Sten och Stanley, Sven Ingvars och Nils Landgren för att nämna några. Just den här kvällen var det Af Anna som stod i fokus, de bjöd inte bara på tight musik från senaste skivan utan också på en vällagad buffé från Degernäs Herrgård tillsammans med otroligt trevliga människor. Den till vardags kalla konferenslokalen var utsmyckad med en blandning av rock n’ roll, vita dukar och tända ljus. De inbjudna gästerna hade minst lika trevligt som bandet själva och här var åldersspannet från ca 9 mån upp till 84 år, både gamla och nya ansikten. Framförallt andades kvällen återförening och nystart på flera nivåer…

Skivomslaget till 50 Years of Rockin’ är designat av Thomas Holmstrand / designverkstan.svip.se som också gjort Af Annas hemsida www.afanna.se där ni hittar mer information om bandet, fler bilder och bokningsförfrågningar. Deras skivor kan ni köpa i svipshoppen. Ett stort grattis till 50-års jubileumet och Keep on rockin’ !!