Summering av Country SM 2014

Reklam

Long gone smiles band

Lördagen fortsatte i tävlingarnas tecken, först ut var kategorin Pure Country där the Long Gone Smiles Band öppnade med sitt sex-manna band. Ren och gammaldags country där den enda som stack ut och märktes var violinspelaren Sven.

Linedance

Albin and the honky tonk express fortsatte sedan med en egen låt som start. Richard Magnusson och hans Rag Wagon tog över scenen och också publiken vaknade till. De körde med rak kommunikation och utan krusiduller.

Grassride

Efter en liten pause var det sedan dags för den fjärde och sista kategoring Pop/Rock Country som startade med gruppen Flying Cow, som för övrigt tagit sitt namn efter Beateln Ringo Starrs källar pub med samma namn. Bo H-son Band fortsatte sedan med basic-uppsättning av gitarr, bas och trummor. Här tävlade också Tricky Trail, de vann publikens röster! Som sista tävlande i årets Country SM hörde och såg vi Eagle Down från Malung. Där för övrigt sångaren var så nervös att hela han skakade…

Eagle down

Sälen bjöd på vackert country-väder men med en vind som blåste isbitar. Som tur var dukades banketten och prisutdelningen för kvällen upp inomhus, och där steg temperaturen avsevärt när Don Redmon och hans superband äntrade scenen under förrätten. Ni som missat Sveriges nästa stora Country stjärna har möjligheten att köpa skivan “Walk in the footsteps” på svipshoppen! Under kvällen serverades inte bara utsökt mat och musik utan också en fantastiskt rolig konferencier i dalmasen Mats, otroligt underhållande!

Juryn

Juryn, satt inte bara och glänste utan klev dessutom upp på scenen själva och bjöd på Pure Country! När prisutdelningen var klar, underhöll vinnarna i alla klasser och detta var underbart uppskattat. Linedance framför scenen blandat med sedvanlig bugg. På övervåningen av Högfjällshotell underhöll även Lifvens i pianobaren och där svängde det rejält öm en säjjer.

Tricky trail

Helheten av arrangemanget får ett toppen betyg! Man kan inte tävla i musik men det är väldigt roligt att träffas, umgås, dansa, lyssna och lära sig något nytt. Tack Country SM 2014, vi ses igen nästa år då det firas 10-års jubileum!

Yiihaa folks, på återseende!

Red Barn Rumblers