Richie Ramone –EU Summer Smash Tour

Reklam

Richie Ramone är ute på sin EU Summer Smash Tour och stannar till på Rock House i Karlskoga under midsommardagen. Senast han besökte Karlskoga var i augusti förra året och har sedan dess turnerat i bland annat Sydamerika och i april släpptes en ny singel. Turnéstarten blir på Gotland redan ikväll för att sedan stanna till i Örebro på midsommarafton…

Vad har du för koppling till Sverige och Örebro? I din musikvideo till låten “I Fix This” Så har du en T-shirt från Rockbar Örebro…

Jag har ingen speciell koppling faktiskt, förutom att jag tycker att Sverige har behandlat mig väl när jag har varit här. Jag tror att det är tre gånger vi har spelat här och T-shirten som jag har på videon fick jag när jag spelade där och körde just den låten.

Du har varit ute på turné sedan mars och varit i både Sydamerika och Nordamerika…

Ja, det stämmer. Vi kommer att turnera under hela året, Sydamerika är alltid fantastiskt, vi kom därifrån för bara tre veckor sedan och nu är vi här! Vi kommer också att spela i Tyskland och vara med på ett antal festivaler och hinner också att besöka Finland.

I April släppte du din nya singel ”The Last Time”, berätta om den…

Ja låten handlar om när min pappa dog. Han gick bort i februari och det var första gången jag har förlorat en förälder, så låten ”The Last Time” är om honom. Han var dement och sjukhuset skickade hem honom till min mamma för att vårda honom hemma och han blev bara sämre och sämre, i slutet så kunde han inte ens öppna sina ögon, utan låg bara och andades. Men han höll ut och väntade… Jag bor i Kalifornien och de i New York och min mamma ringde till mig och sa att du måste komma för din pappa väntar på dig och vill säga adjö. För tydligen så kunde han fortfarande höra vad som hände runt omkring honom. Men jag har egentligen aldrig trott på sådana grejer, men jag åkte hem till mina föräldrar och kom fram mitt i natten. Jag satt hos min pappa och höll hans hand och viskade i hans öra, två timmar senare så dog han. Så någon sanning finns det i att han ville höra min röst innan han dog. När jag sedan kom hem igen efter begravningen så fick jag till mig en massa ord som jag var tvungen att få ut mig och det var så låten ”The Last Time” kom till.

Sist du spelade i Karlskoga så var det din födelsedag…

Ja det stämmer, vi var här den 11 augusti. I år är vi här lite tidigare och så här års går ju solen aldrig ner, det är ju soligt klockan fyra på morgonen det är ju helt weird!

Vad kan publiken förvänta sig på lördag?

Självklart kommer vi att spela min nya singel ”The Last Time” tillsammans med några av de klassiska Ramones låtarna och låtar från mina två soloplattor. Men det handlar om att jag är en underhållare och jag spelar för publiken, jag vill att de ska gå hem och tänka ”wow, jag hade så kul när jag såg Richie Ramone spela”. Det är den känslan som jag vill förmedla, att de får en fantastisk upplevelse och då vet jag att jag gjort mitt jobb.

Vi tackar Richie Ramone och hoppas på en superupplevelse när han gästar Örebro och Karlskoga. Som uppvärmning till Richie Ramone ser vi bandet My Disease. Vill ni veta mer om Richie Ramone kan ni besöka hans websida på richieramone.com