Pop poeten Thomas Liedström

Reklam

Från att ha varit och är verksam i många coverband är det äntligen dags att komma ut med eget material under eget namn. Så nu ger sig pop poeten Thomas Liedström ut på vägarna. Och snart kommer första albumet med Liedström & co.

Ni har gjort fyra låtar så här långt…

Det är fyra låtar som ligger ute. Vi håller på att testa av och bygger upp lite grand. Men totalt sett har jag nog spelat in tolv låtar. Det ska komma ett album i september, oktober. De två sista låtarna ligger fortfarande i mix hos Martin Hedström. Han är Magnus Ugglas gitarrist och producent.

Blir albumet fysiskt eller digitalt?

Det är lite oklart fortfarande. Digitalt blir det självklart. Sen jobbas det på lite olika spår för att se om det även blir en CD och eller en vinyl. Jag ser på lite olika lösningar med olika bolag. Men det blir ett album och då tänker jag mig det digitalt. Trots allt handlar det om att någon ska betala i slutänden.

Kommer du att ge dig ut och spela nu?

Jag har spelat under eget namn under drygt ett år och gjort tio spelningar. Då är vi ett fullt band. Jag har en sextett bakom mig. Nu är jag mitt uppe i en mini turné med Dan Hylander. Vi har varit i Musikens hus i Göteborg och sen ska vi upp till några ställen i Värmland 9, 10 juni. Sen blir det några festivalspelningar i sommar.

Epitetet pop poet, är det något som du går under?

Jag tror att jag hittade på det själv. För det mesta är ju pop på nåt sätt. Texterna är ju inte Kafka precis. Utan det är lite mer vardagspoesi. Det är om relationer, politik och samtiden.

Men du lindar in det lite grand så det kan passa på fler?

Absolut är det så.

Låten Emma Katrin handlar det om en relation?

Det kan man säga. Men det behöver inte vara ens egen utan det är mer nåt som passerar förbi en. Man har relationer till allt man skriver, men sen är man själv inte alltid inblandad i historierna.

Och låten Marionett…

Den handlar om styrning. Att man är styrd av många olika faktorer. Det handlar mer om det än om någon speciell tjej.

Låten Så Blå, är det en positiv låt?

Jag brukar lansera den som himmel och hav. Men på engelska så är blue nåt annat. Så den här är mer ett mish mash av blue och blå. Men visst är den positiv.

Du är med i olika coverband, bland annat Ramonas, kommer du spela med de också?

Så kommer det att bli. Men nu en period kommer jag att fokusera på Liedström & co. Sen längre fram tar vi tag i de andra grejerna.

Om jag får återgå till kommande album, hur många låtar kommer det att innehålla?

Tio låtar. Jag kommer nog att släppa två album. Ett i år och ett nästa år.

Kasserar du idéer till låtar nån gång eller lägger du undan dem för att senare ta fram och bearbeta dem?

Det kan hända att man gör om låtar. Den refrängen måste leva vidare, kan man känna. Sen kan man känna att en låt är bra men den passar inte att spela mer än nån gång. Man kan absolut göra om grejer. Det har jag gjort flera gånger. På kommande album kommer det med en refräng som har varit med förut.