Pojkband bjuder på Contemporary Country Rock

Reklam

Det är inte enbart tunga och rutinerade artister som kommer till Country Festivalen i Lunedet den 4 juli. Nasco Brothers som är en ung, ny och fräsch trio och med en medelålder runt 24 år kommer att ha sin turnépremiär under kvällen.
Bandet har redan slagit till med en dunderhit på radiolistorna i Sverige med låten One of a kind och svip.se kan avslöja att de är lite smått nervösa. Vi ringer upp Emil Johansson i Nasco Brothers för att ta reda på mer...

Beskriv Nasco Brothers med tre ord…

Tre ord… Oj, det var svårt! Skickliga, ödmjuka och snygga! Ha ha

Foto: Nasco Brothers

Hur länge har ni spelat tillsammans och vilka är ni?

Alltså, vi träffades i en studio i Skara som heter Nordic Sound Lab. Jag och Alex brukar sitta där och jobba, och Mackan den tredje killen var redan signad hos Eric Johansson på skivbolaget och hade en singel på rikslistan redan förra året. Alex och jag insåg väl att det var ju precis den musiken som vi höll på med också då, och tyckte att Mackan skulle skrota sitt soloprojekt (ha ha) och böja om på nytt med en trio istället.
Alex och jag har känt varandra väldigt länge och Mackan har vi ju lärt känna i studion på senare tid…

Nasco Brothers består Alex Kvarnestig, Emil Johansson och Marcus Håkansson. På Country Festivalen i Lunedet kommer också Rasmus Larsson att spela trummor, på bas Simon Johansson och på akegura Marcus Harrysson.

Så Marcus har haft en solokarriär innan. Alex och du satt och jobbade i studion, vad gör ni två?

Vi skriver låtar och mixar och mastrar åt andra band och även till oss själva också förstås! Jag arbetar just nu i ett kulturprojekt i Falköping med verksamhet för ungdomar. Vi har blandade aktiviteter, just nu ska vi åka och handla dukar för att måla självporträtt och så spelar vi brännboll.

Ni är ganska unga, hur kommer det sig att ni spelar just country? Har ni ärvt det från föräldrar eller så?

Vi har alltid spelat country jag och Alex, Mackan har också varit inne på den genren.
Jag vet inte riktigt var det kommer ifrån det är mycket från egna influenser och initiativ och så…

Var kommer namnet ifrån?

Nasco, det är jag och Alex som kläckte det tillsammans, Nasco är ett gammalt bandnamn som vi tyckte lät lite kort och Brothers la vi till för att det är lite coolt!

Vilka influenser har ni?

Våra starkaste influenser är Keith Urban, Brad Paisley och Nickelback. Lite USA contemporary, lite tuffare och så.

Ni har turnépremiär på Country Festivalen i Lunedet den 4 Juli, vad kommer ni att bjuda oss på?

Det blir en jäkla liveshow, vi kommer att köra väldigt många låtar som inte är släppta ännu och det är vår första spelning dessutom. Så det är mycket att tänka på för att få ihop det på bästa sätt!

Vilken var din första köpta LP/CD-skiva?

Åh, det kan nog vara någon samlingsskiva med Queen, det var den första fast det kan också ha varit någon Metallica. Vi är ganska open minded allihopa när det gäller musiksmak och så där!

Svip.se tackar Emil för din tid och passar på att hälsa Nasco Brothers välkomna till Värmland och Country Festivalen i Lunedet den 4 Juli!

Nedan finns en länk till bandets första live spelning.