Nominerad till Sveriges Radio P4 O Helga Natt-koncert

Reklam

Sveriges skönaste kille

För andra året i rad har Salasonen Björn Wallgren nominerats till en av fyra finalplatser som årets lokalartist vid O Helga Natt-koncerten på Stortorget i Örebro. Den 7 december har alltså Björn chansen att stå på den stora scenen och sjunga inför alla de tiotusentals människor som Sveriges Radio P4 Örebros arrangemang lockar till sig och som sänds i TV-rutan under december varje år.

Björn Wallgren är 25 år och har bestämt sig för att bli Sveriges skönaste kille. Med en nominering till Ted Gärdestad-stipendiet i bagaget och sin egenskrivna musik sprider han en otrolig glädje och är på god väg att nå sitt mål!

Foto: Generalerna

Vilken grej, grattis! Du är verkligen omtyckt ute i stugorna Björn, hur känns det här?

Ja, det känns kul, men det var faktiskt så att jag stod som reserv och hade inte kommit med från början. Utan det var som jag tror en av kandidaterna som hoppat av, och då först fick jag komma och göra en audition. Det var samma jury som förra året, men jag tänkte att jag kör min grej och bland annat producenten Niclas Molinder verkade gilla min egna låt så jag känner att jag kan stå för det jag levererade där och då. Sedan ringde Sveriges Radio P4 Örebro till mig ganska snart efter, just då var jag ganska stressad och bad dem att återkomma. Precis när dom skulle berätta att jag gått vidare så jag klickade bort dem mitt i direktsändningen… Men visst är det kul, jag är superglad!

Kan du berätta vad det här betyder för dig som artist?

Jag kommer att köra en egen låt och vi ska spela in den på onsdag (läs förra onsdagen), det är dock i nuläget ingen jullåt och jag vet inte riktigt vad som kommer att hända när jag kliver in i studion, men det jag vet är att det kommer att bli min egna låt. Det får bli den där; älska eller hata mig. Om det nu skulle gå hela vägen, då skulle jag verkligen kunna känna mig nöjd med att veta att det är jag som skrivit den här låten, istället för att gå upp och köra en traditionell jullåt…

Du är lite av en mångsysslare, vad har du på gång just nu?

Ja, det är så här att en kompis till mig läser sista året på en management utbildning och hans slutuppgift är att breaka en artist och han har valt mig i det projektet. Generalerna och jag har valt att ta en liten pause för att vi känner eller jag känner att jag behöver göra något annat, för att sedan komma tillbaka med lika mycket energi. Så då var det så jävla bra att han kom med den här grejen, han bad mig att sätta ihop ett band och jag behöver nytt folk för att få ny inspiration. Jag har ju en väldig massa kontakter men jag kände att jag ska inte gå på dom den här gången. Så jag satte ut en annons där man söker nya bandmedlemmar, tillbaka till ruta ett kan man säga. Så förra helgen träffades vi, ett helt nytt gäng med en massa positiv energi och alla bitar bara föll på plats. Bland andra blir det trummisen från Lars Winnerbäck tillsammans med två elgitarrer, en banjo, bas förstås, piano och två körtjejer.

Det blir en showcase spelning nu i Stockholm med det nya bandet, sen ska jag träffa turnéledaren för Lars Winnerbäck och Laleh, för eventuell inspelning hos honom, vilket är något jag alltid velat göra. I samma veva med alltihop det här, så har jag fått en nytt jobb, ett jobb som jag sökte för typ två år sedan i Köpenhamn på ett bolag som heter SSM Music, det var då jag hade bokat Thin Lizzy till Sala… Så nu har jag tackat ja och från januari så kommer jag att arbeta som deras skandinaviska bokningsagent/arrangör. Helt sjukt, jag kommer alltså att jobba med Van Morrison, Mötley Crue, Elvis Costello och såna där. Det känns så jävla roligt! Det kändes som om jag växte som musiker den här gångna helgen när jag fick tillfälle att bland annat spela med så bra folk.

Foto: Gabriel Söderbladh

Vilken var den första LP-skivan du köpte?

Ja du, jag tror att den första… Jo Ebba Grön är det nog, jag ska kolla vad den heter, jo det är den första jag köpte och jag har den här på väggen, jo, den heter Ebba Grön. Den köpte jag på Bananamoon vid Järntorget i Örebro.

Den 7 november kan vi börja rösta, och det vore en feeling utan dess like att se och höra Björn Wallgren sjunga och sprida sin glädje under O Helga Natt-koncerten på Stortorget i Örebro.

Övriga nominerade är; Nadine Randle, Andreas Gyllander och Malin Stoetzer.

Svip.se önskar Björn lycka till och fortsätt göra din grej!