Nedräkningen har börjat…

Reklam

Nu är det dags att boka in ett nytt datum i festivalkalendern. Lördagen den 4 juli, firar USA sin nationaldag och Countryfestivalen i Lunedet, strax utanför Karlskoga ser dagens ljus. Svip.se har träffat två av arrangörerna, de äkta makarna Linda och Peter Dahl för en pratsund i deras hem i Ängebäck.

Camilla Hammarbäck

Linda berättar för svip.se att det var Camilla Hammarbäck, som driver restaurangen och campingen vid natursköna Lunedet som tog initiativet att bjuda in Linda och Peter för ett idé snack om en countryfestival. Linda och Peter är musiker och står för bokningen av band, scener och ljud medan Camilla driver restaurang, café och camping med tillgång till ett fantastiskt läge för festivalområdet. Själva festområdet kommer att byggas runt restaurangen Stallet samt det befintliga caféet. Som sig bör under en festival kommer det att finnas kringarrangemang, inte minst för barnen! Hoppborg, minigolf och ponnyridning, eller varför inte svalka hela familjen med ett dopp i intilliggande Alkvettern. För alla vuxna kommer det förutom den utomordentliga musiken även att finnas utställare och försäljare i form av bland andra Sandra Danielssons Stellas Place, som säljer kläder, skor, glas, inredning och annat kul!

Linda & Peter Dahl

Till festivalens faktiska huvudnummer, nämligen banden som står för underhållningen. I dagsläget är tre band klara. svip.se kommer att uppdatera er under våren så att ni har möjlighet att följa med och se hur Countryfestivalen i Lunedet växer fram till dagen D.

Lunedet, Karlskoga

Four Leaf Clover

Four Leaf Clover är countrybandet från Köping som också vann Country SM 2013 i klassen pure country.

Don Redmon

Don Redmon är mannen från Finspång med den magiska rösten och med bandmedlemmar från spridda delar av Sverige och kör country i honky tonk style.

Whisky and dynamite

Whisky and Dynamite är ett bluegrass band från Degerfors/Karlskoga som bildades inför en 60-års fest och som blev storsäljare av sina albums över hela världen. Bandet upplöstes för fem år sedan, men som till allas lycka återuppstår på festivaldagen den 4 juli.

Väl mött den 4 juli på Countryfestival i Lunedet!