Mimi Werner delar med sig av sin inre låga.

Reklam

2015 fick vi bekanta oss med en ny artist på country pop scenen, Mimi Werner. Hon deltog i Melodifestivalen 2016 med låten Ain’t No Good och släppte senare sin debut EP, Here We Go Again. Nu är hon tillbaks i rampljuset och uppträder på lördag med låten Songburning i den andra deltävlingen av årets upplaga av Melodifestivalen.

Börjar det kännas i nerverna att tävlingen närmar sig?

Inte så nervöst, än så länge är det mest jobb. Det kommer nog när jag åker till Göteborg. Men det blir kul.

Låten som du kommer att framföra, är det en pop countrylåt?

Jag skulle nog säga country pop. Då fokus ligger mer på country. Låten skiljer sig ganska mycket från den som jag tävlade med sist, men det är fortfarande samma genrer.

Anspelar titeln, Songburning, på att du brinner för att sjunga?

För mig så handlar låten om lågan som brinner inombords, drivet man känner. Drivet som får en att gå upp ur sängen och kämpa vidare hela tiden. Det som drar en igenom tunga perioder och det har den drivkraft som jag har inombords verkligen gjort för mig. Så låten handlar om glöden som brinner.

 

Förra gången som du var med och tävlade så blev det tävling först och en tid efter det så kom det en EP. Blir det något liknande denna gång?

Nu blir det tävling, där det förhoppningsvis går bra så jag går vidare för det hade varit så himla roligt och efter det så kommer jag att släppa en hel skiva med nya låtar. Det blir härligt för det är så många låtar som jag har jobbat med under en lång period. Skivan har legat och funnits där väldigt länge. Den släpps direkt efter Mellot.

Kommer denna fullängdare att tryckas upp i fysiskt format?

Min EP släpptes i fysiskt format och sålde väldigt bra. Så jag tror att även albumet blir i fysik form. Jag hoppas det. Det är skivbolaget som bestämmer sånt. Jag tycker att det är kul att ha fysiska skivor och kunna sälja dem när man är ute på spelningar och ge bort till folk. Det är kul att ha något fysiskt även fast inte så många lyssnar på skivor längre. Det känns mer på riktigt när man får hålla sin skiva i handen.

Har du åkt till Nashville även denna gång eller är den inspelad på hemmaplan?

Några av låtarna som är med på skivan skrev vi i Nashville när vi var där sist. Så några Nashville låtar kommer att finnas med. Vi har funderingar på att åka dit i år igen för att skriva fler låtar.

2016 var ett intensivt år för dig med Mello, skivsläpp och spelningar, men vad hände under 2017?

Fortsatt mycket spelningar i hela Sverige och så har jag skrivit mycket. Förberett mig helt enkelt för vad som komma skall. Jag har jobbat hårt med att skriva och att få fram min känsla i låtarna. Det har varit ett år då jag har fått tänka mycket för att komma in i låtarna och lägga fokus på att vara i studion.

De nya låtarna speglar dem Mimi?

Det tycker jag. Oftast så har jag en idé som är mina egna tankar, ord och känslor när jag kommer till en låtskrivarsession. Men när man sitter med flera så brukar det bli att det ändras lite och att andra människor lägger in sina värderingar och känslor. Det blir en mix av allting. Men det kommer att finnas två låtar på nya plattan som jag har skrivit helt själv. De låtarna känner jag otroligt mycket för. De blir som ens små bebisar. Väldigt känslomässigt.

Det måste kännas lite extra att framföra dem inför publik också?

Ja, det blir på ett helt annat vis. Alla låtar som jag sjunger är för mig på riktigt annars hade jag inte sjungit dem. Så allt är med hjärtat inblandat. Men när man har gjort nånting helt från början helt själv, då blir det speciellt. Jag tror det märks när man sjunger låtarna. Det är viktigt att man är med och skriver sina låtar så man vet vad det är man vill förmedla. För vid slutet av dagen är det ändå texterna och det man säger som är det viktiga.

Det blir inte blaha texter som en del har…

Nej jag tycker att ska man sjunga så ska man sjunga ord som man står för. Sen finns det många bra låtar som inte handlar om nånting, som man bara får en skön känsla av. De låtarna är helt fantastiska också.

Efter skivsläppet så blir det ut på turné?

Ja, ut på vägarna direkt och spela. Blir kul att få komma ut med nya skivan och nya låtarna. Det blir i Sverige, men vi har även lite planer för spelningar utomlands. Men det är inte skrivet i sten. Vi får se hur det blir. Mest blir det spelningar under eget namn, men även några festivaler är inbokade.