Lokal festival, sommarens favorit

Reklam

Förra årets stora svenska succé inom countrymusik och festivaler är tillbaka! Lördagen den 9 juli öppnar Lunedet i Karlskoga åter portarna till festivalområdet och i år med ännu fler artister, band och kringarrangemang. Svip.se har träffat Linda Dahl, en av de tre arrangörerna för att få en inblick i 2016 års upplägg och naturligtvis ställde vi även frågan om vädret kommer att bli lika fantastiskt som under förra årets festivaldag.

Country Festivalen i Lunedet Karlskoga arrangeras av makarna Linda och Peter Dahl som båda är musiker och står för bokning av band, scener och ljud tillsammans med Camilla Hammarbäck, som driver restaurang, café och camping vid natursköna Lunedet vilket ger en superb tillgång till ett fantastiskt läge för festivalområdet. Själva festområdet byggs upp runt restaurangen Stallet samt det befintliga caféet.

Nyheter

Linda berättar för svip.se att det bland annat kommer det att finnas ett husband bestående av Hessy Eriksson på trummor, bas Lena Norén, EA Olsson på gitarr, Thomas Haglund på fiol och Berra Karlsson på steel och på klaviatur Ola Söderberg. Husbandet kommer att kompa flera av artisterna. Vi har dessutom utökat lite på ljud och ljusfronten, säger Linda. Vi får ju också besök ändå från USA, som Smålands Countryklubb hjälpt oss att ordna. Annars är det i stort sett samma koncept som förra året med lite förbättringar här och där, fortsätter Linda. Förutom artister på stora scenen kommer Raymond Mattiasson även i år att värma upp publiken från tältscenen före och mellan akterna på stora scenen.

Gnu-Guns revolverskytte

Gnu-Guns revolverskytte

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Kringarrangemang

De populära Hudson Bay kommer åter att slå läger vid festivalområdet tillsammans med fler kringarrangemang och förhoppningsvis kommer också Gnu Guns med pistolskytte. Barnen är naturligtvis välkomna till Countryfestivalen, upp till 18 år är det gratis inträde i målsmans sällskap. Hoppborg, minigolf, ponnyridning, lekplats med piratskepp och badplats med annat kul finns på området. Men när klockan slår 22:00 är det läggdags för de små! Självklart kommer artisterna också att ha försäljning av sina egna skivor, tröjor och annat kul. Glöm inte att köpa dig ett minne i form av en ursnygg t-shirt, linne, hatt eller brassestol med Countryfestivalens logga på!

Countrymusik från USA, Danmark, Norge och Sverige

Raymond Mattiasson, Trailerpark Idlers, Hometown Marie, Sun Trio, Ottar ”Big Hand” Johansen, Cina Samuelson, Rebekka Thornbech, Max T Barnes och Don Redmon.
(Mer om årets artister kan ni läsa under nöje här på www.svip.se)

Samarbete med Alfred Nobel Hotell och Jacobssons Buss

Vi har ett samarbete med ett hotell i Karlskoga i år där man har rabatt på rummen när man besöker Country Festivalen, så det är ju jättekul och man behöver ju då inte campa. Dessutom kör Jacobssons Buss från Degerfors Kl 15:30 via Karlskoga till Lunedet och hem igen 01:15. För mer info och obligatorisk anmälan ring: 0586-41090, berättar Linda.

Hur blir vädret under festivalen?

Jo men det blir ju soligt och fint! Ha ha, kanske inte riktigt lika varmt som vi hade det förra året, vi hade ju typ 32 ͦ så vi tänkte att vi kör på 27 ͦ i år. Så att det blir lite lagom skrattar Linda!

Väl mött den 9 juli på Countryfestivalen, Lunedet Karlskoga!